Vrednost fjučersa gvožđa na kineskoj berzi veća 4,5 odsto

Rastu cene akcija rudarskih kompanija Rio Tinto i BHP

BerzaFirme u fokusuSvetU fokusuVesti

2.3.2022 19:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Rastu cene akcija rudarskih kompanija Rio Tinto i BHP Rastu cene akcija rudarskih kompanija Rio Tinto i BHP
Australijske rudarske kompanije Rio Tinto i BHP Group beleže zaradu iako berze širom regiona podležu pritisku rasprodaje akcija.  Kompanije Rio Tinto i BHP na... Rastu cene akcija rudarskih kompanija Rio Tinto i BHP

Australijske rudarske kompanije Rio Tinto i BHP Group beleže zaradu iako berze širom regiona podležu pritisku rasprodaje akcija. 

Kompanije Rio Tinto i BHP na australijskoj berzi beleže rast od 4,62 i 3,8 odsto zahvaljujući rastu cena gvožđa u poslednjih nekoliko dana zbog mogućih ograničenja uzrokovanih napadom Rusije na Ukrajinu, piše Capital.com.

Na berzi u Singapuru vrednost aprilskog ugovora za gvožđe porasla je za 1,9 odsto, na 150,9 dolara po toni. U izveštaju na sajtu metabulletin.com navodi se da najprodavaniji fjučersi gvožđa za maj na kineskoj Dalian berzi dobara beleže rast, te da su trgovanje završili sa rastom vrednosti od 4,5 odsto u odnosu na prethodni dan, kada je njihova cena iznosila 112 dolara po toni.

Uzimajući u obzir ukupan pregled tržišta, referentni ASX200 indeks u Australiji je porastao 0,28 odsto i pored globalne rasprodaje i uznemirenosti investitora u regionu. Korejski indeks kompozitnih cena akcija (KOSPI) beleži rast 0,15 odsto, dok je Straits Times indeks iz Singapura niži za 0,92 odsto, a indijski Nifty50 za 1,53 odsto.

  • MARKO7

    2.3.2022 #1 Author

    U zadnje vreme dosta ima informacija o rio tintu, objava je korisna. Zanimljivo je to da je u Singapuru na berzi sve skočilo.

    Odgovori

  • NINO

    2.3.2022 #2 Author

    Daleka im lepa kuca…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...