na australijskoj berzi oslabile za 4,1 odsto

Pad akcija Rio Tinta nakon odluke Vlade Srbije

BerzaNovacSvetVesti

21.1.2022 12:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Pad akcija Rio Tinta nakon odluke Vlade Srbije Pad akcija Rio Tinta nakon odluke Vlade Srbije
Vrednost deonica englesko-australijske rudarske kompanije Rio Tinto pale su u petak posle odluke Srbije da povuče dozvole za istraživanje litijuma zbog zabrinutosti oko životne... Pad akcija Rio Tinta nakon odluke Vlade Srbije

Vrednost deonica englesko-australijske rudarske kompanije Rio Tinto pale su u petak posle odluke Srbije da povuče dozvole za istraživanje litijuma zbog zabrinutosti oko životne sredine.

Akcije Rio Tinta završile su današnje trgovanje na Australijskoj berzi padom od 4,1 odsto posle gubitka od čak 5,1, odsto tokom dana, što je najgori pad od avgusta 2021. godine, prenosi Beta pozivajući se na Reuters.

Referentni indeks berze završio je dan padom od 2,3 odsto.

Vlada Srbije ukinula je u četvrtak uveče uredbu o Prostornom planu područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade rude jadarit čime su poništeni svi upravni akti vezani za kompaniju Rio Tinto i njenu ćerku firmu Rio Sava Exploration, saopštila je premijerka Ana Brnabić.

RIO SAVA EXPLORATION DOO BEOGRAD

Bulevar Milutina Milankovića 1 i, 11000 Beograd-Novi Beograd, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
932.010,66 (2020)
Broj zaposlenih:
72 (2020)

Brnabić je rekla i da je ukinuta Radna grupa za implementaciju projekta Jadar čime su, prema njenim rečima, ispunjeni svi zahtevi ekoloških protesta i stavljena tačka na Rio Tinto u Srbiji.

  • N.N.

    21.1.2022 #1 Author

    Super

    Odgovori

  • STRELAC

    21.1.2022 #2 Author

    Nece njima taj pad posebno naskoditi,meni se cini da citava ova ujdurma oko Rio Tinta dolazi u vrlo zgodnom trenutku pred izbore,kao da kupuju glasove.Daj Boze da gresim mada pozdravljam odluku

    Odgovori

  • JELENA

    21.1.2022 #3 Author

    Odlicno

    Odgovori

  • SANJA

    22.1.2022 #4 Author

    Kriza kriza,a niko ne vodi racuna o tim velikim korporacijama sta oni rade,ja se nadam da se varam,al taj pad im nije ni zarez u njihovim poslovima a kamoli sta drugo.

    Odgovori

  • VILENJAK

    22.1.2022 #5 Author

    Rio Tinto nije smeo da uđe u Srbiju. Tako da me njihove akcije ne brinu. O tome neka misle oni koji su ga i doveli u našu zemlju!

    Odgovori

  • ZVE84

    23.1.2022 #6 Author

    TAČKA ili TRI TAČKE videćemo posle izbora

    Odgovori

  • LEPOSAVA

    24.1.2022 #7 Author

    I treba

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...