Najnovije poslovne vesti Biznis.rs
Kompanija Nord Stream 2 sprovodi istraživanja, tvrdi odlazeći direktor austrijske kompanije OMV

Razmatra se i transport vodonika gasovodom Severni tok 2

SvetU fokusuVesti

6.9.2021 12:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Operator gasovoda Severni tok 2 razmatra tehničke mogućnosti za transport vodonika ovim cevovodom, izjavio je bivši generalni direktor austrijske energetske kompanije OMV Rajner Zele...

Operator gasovoda Severni tok 2 razmatra tehničke mogućnosti za transport vodonika ovim cevovodom, izjavio je bivši generalni direktor austrijske energetske kompanije OMV Rajner Zele (Rainer Seele).

„Koliko znam, kompanija Nord Stream 2 AG sprovodi takvo istraživanje. Mislim da procene moraju da se izvedu vrlo oprezno. Treba razgovaratati sa inženjerima i tehničkim ekspertima o mogućnostima transporta jer vodonik i gas imaju različita svojstva i različite rizike“, rekao je Zele u intervjuu za rusku agenciju Tass.

On smatra da, u stvari, nije važno koja će se vrsta gasa isporučivati cevovodom Severni tok 2, već da je važno da je taj gasovod potreban.

Severni tok 2, koji se proteže od Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke, sastoji se od dva kraka ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje.

Rajner Zele, koji je vodio OMV od jula 2015. godine, odlučio je da ne nastavi mandat na toj funkciji i napustio je kompaniju 1. septembra ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...