treći ciklus online takmičenja

RCC podržava najbolja digitalna rešenja na Zapadnom Balkanu sa po 10.000 evra

EUHi-techInovacijePreduzetnikRegionU fokusuVesti

6.5.2022 17:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

RCC podržava najbolja digitalna rešenja na Zapadnom Balkanu sa po 10.000 evra RCC podržava najbolja digitalna rešenja na Zapadnom Balkanu sa po 10.000 evra
Savet za regionalnu saradnju (RCC) treći put zaredom pokreće online takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana – Balkathon 3.0, koji... RCC podržava najbolja digitalna rešenja na Zapadnom Balkanu sa po 10.000 evra

Savet za regionalnu saradnju (RCC) treći put zaredom pokreće online takmičenje za najbolje digitalne ideje i rešenja sa Zapadnog Balkana – Balkathon 3.0, koji se mogu dostaviti do 24. maja.

„Ove godine tražimo sveže, inovativne i jedinstvene ideje u pet kategorija, odnosno e-Commercu (virtuelni promotivni alati, video i marketing uticaj), poljoprivredi, prehrambenoj tehnologiji i ruralnom razvoju, kao i obnovljivoj/održivoj energiji, u šta spadaju solarna, energija vetra, hidroenergija, energija plime i oseke, geotermalna i energija biomase“, navodi se u saopštenju.

U te kategorije spadaju i prevoz i logistika, kao i medicinska tehnologija/biotehnologija/zdravstvena tehnologija, blokčein i kibernetička sigurnost, zabava i gejming, čiste i zelene tehnologije.

Novost u ovom ciklusu je širi izbor tema, s ciljem podsticanja regionalne saradnje kao i pomoći regionu u savladavanju prepreka na putu ka ekonomskom oporavku i rastu.

„Pozivamo kompanije i građane iz regiona da se prijave sa inovativnim rešenjem kao odgovorom na izazove našeg svakodnevnog života“, naveli su iz RCC-a, prenela je agencija Mina.

Timovi koji uđu u uži izbor Balkathona 3.0 imaće, kako se dodaje, priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rešenje u regionu Zapadnog Balkana i osvoje jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda od 60.000 evra.

„Nagradićemo šest pobedničkih ideja – četiri iz svake od glavnih kategorija i dve iz kategorije ostalo, sa po 10.000 evra“, kazali su iz RCC-a.

Podsetimo, RCC je prošle godine nagradio šest od 90 prijavljenih timova sa Zapadnog Balkana sa 54.000 evra za najbolja inovativna rešenja u kategorijama Pametni gradovi, E-zdravstvo, Zeleni gradovi i E-preduzetnik, koji su iskoristili finansijsku podršku da u potpunosti razviju svoje digitalna rešenja.

„Balkathon 3.0 je otvoren za timove sastavljene od učesnika iz ekonomija Zapadnog Balkana. Timovi se podstiču da među svoje članove uključe kvalifikovane pojedince, ICT kompanije, studente, nevladine organizacije, obrazovne ustanove, startap kompanije“, precizira se u saopštenju.

Timovi koji uđu u uži izbor će započeti takmičenje i raditi na razvoju svojih rešenja sa iskusnim mentorima 26. i 27. maja, prenosi agencija Mina.

Službena ceremonija dodele nagrada će se organizirati u hibridnom formatu 3. juna, a prenosiće se uživo na profilima društvenih mreža RCC-a, a čitav projekat finansira Evropska unija (EU).

  • kaćica

    6.5.2022 #1 Author

    Divna vest,IT industrija je buducnost.

    Odgovori

  • Milovan94

    7.5.2022 #2 Author

    Dodatna ulaganja, investicije i inovacije su baš potrebne u ovo vreme kada je tehnološka revolucija u punom zamahu.

    Odgovori

  • ZVE84

    7.5.2022 #3 Author

    IT industrija jeste budućnost, ali nikako ne sme da bude jedina isplativa delatnost, a čini mi se da ka tome ide

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.5.2022 #5 Author

    U nih se najvise ulaze…

    Odgovori

  • MARKO7

    8.5.2022 #6 Author

    Pa i treba tako, IT sektor je budućnost poslovanja..

    Odgovori

  • Emilija

    9.5.2022 #8 Author

    Buducnost!

    Odgovori

  • MAJA

    13.5.2022 #9 Author

    To nam je buducnost

    Odgovori

  • IVAN

    13.5.2022 #10 Author

    Za pocetak nije lose

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...