Nagrade podrazumevaju edukativno putovanje u zemlje EU i regiona

Otvoren poziv za institucije javne uprave Zapadnog Balkana

BiznisInfrastrukturaRegionVesti

6.5.2022 13:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Otvoren poziv za institucije javne uprave Zapadnog Balkana Otvoren poziv za institucije javne uprave Zapadnog Balkana
Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i OECD/SIGMA pozvale su institucije javne uprave Zapadnog Balkana da prijave svoje inicijative usmerene na unapređenje usluga građanima... Otvoren poziv za institucije javne uprave Zapadnog Balkana

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i OECD/SIGMA pozvale su institucije javne uprave Zapadnog Balkana da prijave svoje inicijative usmerene na unapređenje usluga građanima i osvoje vredne nagrade.

Kako je saopšteno iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), moto ovogodišnjeg takmičenja „Bolje javne usluge za bolji život građana“, izražava želju organizatora da se istaknu sve one inicijative koje su oblikovane prema potrebama građana i koje mogu biti inspiracija drugima u regionu da primene ista ili slična iskustva.

Dodaje se da će nagrade biti oblikovane prema potrebama dobitnika i podrazumevaće edukativno putovanje u zemlje Evropske unije i regiona.

Na prvom takmičenju državnih uprava regiona 2020. godine, Vlada Republike Srbije osvojila je četiri nagrade, a najviše nagrađenih projekata je bilo za aplikacije poput eZakazivanja za Covid-19 testiranje, kontakt centar eInspektor i drugi.

Detaljne informacije dostupne su na zvaničnom sajtu.

ReSPA je međunarodna organizacija osnovana 2010. godine zajedničkom inicijativom Evropske komisije i zemalja Zapadnog Balkana, kojoj upravljaju vlade Albanije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije.

U saopštenju se ističe da ReSPA podržava vlade Zapadnog Balkana u pronalaženju efikasnog i održivog napretka reforme javne uprave i evropskih integracija.

Srbija je prošle godine u novembru okončala svoje jednogodišnje predsedavanje ovom organizacijom i predala predsedavanje Republici Albaniji.

  • GAGA

    6.5.2022 #1 Author

    Zaposlenima treba omoguciti da se edukuju, usavrsavaju i otvaraju nove vidike, ali ne bi valjalo da se tto pretvori u soping ture za odabrane

    Odgovori

  • MARKO7

    6.5.2022 #4 Author

    Pa korisna je informacija u pitanju, sad me jedino zanima kako će se situacija odvijati…

    Odgovori

  • kaćica

    6.5.2022 #5 Author

    Divna vest.Bravo za nasu zemlju.

    Odgovori

  • ZVE84

    8.5.2022 #6 Author

    Na neki način moraju da ih podstaknu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...