PRED VLADOM SRBIJE PREDLOG BUDŽETA ZA SLEDEĆU GODINU Akcenat na investicijama, najavio ministar Mali

NovacSrbijaVesti

20.11.2020 10:29 Autor: Ljiljana Begović 0

PRED VLADOM SRBIJE PREDLOG BUDŽETA ZA SLEDEĆU GODINU Akcenat na investicijama, najavio ministar Mali PRED VLADOM SRBIJE PREDLOG BUDŽETA ZA SLEDEĆU GODINU Akcenat na investicijama, najavio ministar Mali
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će na sednici Vlade Srbije biti usvojen predlog budžeta za sledeću godinu, koji će se posle toga... PRED VLADOM SRBIJE PREDLOG BUDŽETA ZA SLEDEĆU GODINU Akcenat na investicijama, najavio ministar Mali

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će na sednici Vlade Srbije biti usvojen predlog budžeta za sledeću godinu, koji će se posle toga naći i u Skupštini Srbije.

Mali je rekao da je rok da ga poslanici Skupštine Srbije pregledaju i daju svoje komentare 15 dana, te da će potom akt ući u skupštinsku raspravu.

Ministar je objasnio da je budžet prevashodno usmeren na razvoj i da će se, pored korona krize, u izgradnju autoputeva, mostova, rehabilitaciju železničkih pruga uložiti više novca nego ikada.

Srpski dinari
Foto: Shutterstock

„U budžetu će za kapitalne projekte biti izdvojene 274 milijarde dinara i kapitalni budžet biće povećan za 35 odsto“, rekao je Mali za TV Pink.

Ministar je najavio da će budžetom biti obuhvaćeno povećanje penzija za 5,9 odsto, minimalna zarada za 6,6 odsto. Takođe, plate u javnom sektoru biće više za pet odsto za one koji nisu u zdravstvenim ustanovama,  a od aprila i zdravstvenim radnicima povećanje od pet odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...