Nagrade se isplaćuju srazmerno kvalitetu podataka

Američka ambasada daje deset miliona dolara za informacije o sajber napadima u Crnoj Gori

Region

18.8.2023 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Američka ambasada daje deset miliona dolara za informacije o sajber napadima u Crnoj Gori Američka ambasada daje deset miliona dolara za informacije o sajber napadima u Crnoj Gori
Stejt department obezbedio je nagradu do deset miliona dolara za informacije koje mogu pomoći u rasvetljavanju sajber napada počinjenih protiv interesa Sjedinjenih Američkih Država... Američka ambasada daje deset miliona dolara za informacije o sajber napadima u Crnoj Gori

Stejt department obezbedio je nagradu do deset miliona dolara za informacije koje mogu pomoći u rasvetljavanju sajber napada počinjenih protiv interesa Sjedinjenih Američkih Država (SAD), posebno u svetlu prošlogodišnjih sajber napada u Crnoj Gori.

Ambasada SAD je na više lokacija u Podgorici postavila bilborde koji oglašavaju nagradu za informacije koje mogu dovesti do identifikovanja ili lociranja bilo koje osobe koja je učestvovala u zlonamernim sajber aktivnostima.

Na bilbordima se navodi da zlonamerne sajber aktivnosti ukazuju na potrebu zaštite digitalnog ekosistema, piše agencija Mina, pozivajući se na Radio Slobodna Evropa (RSE).

Dodaje se da se informacije o ransomware napadima na državne informacione sisteme, mešanjima u izbore ili zlonamernim sajber aktivnostima protiv ključne američke infrastrukture, mogu prijaviti dolaskom u Ambasadu SAD u Podgorici.

Tekst oglasa je na crnogorskom i ruskom jeziku a ističe se da je isplata moguća i u kriptovaluti.

Iz Ambasade SAD su kazali da je cilj oglasa da prikupi informacije od tehnološki sposobnih pojedinaca koji trenutno žive u Crnoj Gori i koji bi mogli znati više o napadima.

“Ponuda nagrada je neograničena u smislu traženih informacija, a nagrade se isplaćuju srazmerno kvalitetu pruženih informacija”, naveli su iz Ambasade.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...