Fokus na profitabilnosti

Bugatti Rimac odlaže izlazak na berzu

AutomobiliBiznisInovacijeInvesticijeLifestyleRegion

16.11.2021 08:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Bugatti Rimac odlaže izlazak na berzu Bugatti Rimac odlaže izlazak na berzu
Iako se nagađalo da će novoformirana kompanija Bugatti Rimac izaći na berzu već naredne godine, sada se čini da će to biti odloženo. Naime,... Bugatti Rimac odlaže izlazak na berzu

Iako se nagađalo da će novoformirana kompanija Bugatti Rimac izaći na berzu već naredne godine, sada se čini da će to biti odloženo. Naime, kako prenosi Automobilwoche, koji je nedavno razgovarao sa Rimcem, fokus zajedničkog ulaganja sa kompanijom Porsche je prvo na „profitabilnosti“, prenosi b92.net.

Posećanja radi, kompanija Bugatti Rimac počela je zvanično sa radom prvog dana novembra, a proizvodiće dva hiperautomobila: Bugatti Chiron i potpuno električni Rimac Neveru.

„Ne želimo to da učinimo odmah, nego da damo sebi vremena i pripremimo posao. Tako da bi to moglo biti za pet ili 10 godina. Naš fokus u Bugatti Rimcu očigledno je na profitabilnosti“, rekao je Mate Rimac za Automobilwoche , prenosi T portal.

Što se tiče same strukture nove kompanije, sa sedištem u Svetoj Nedelji, vlasništvo u Bugatti Rimcu drže Porsche AG sa 45 odsto, te Rimac Grupa sa 55 odsto. Istovremeno Porsche drži 22 odsto udela u Rimac Automobilima, dok Hyundai drži 11 odsto, Mate Rimac 35 odsto, a 32 odsto ostali investitori.

Ranije ove godine je nemačka poslovna publikacija Manager magazine izvestila da Rimac razmatra izlazak na berzu 2022. godine sa očekivanom procenom tržišne vrednosti od pet milijardi evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...