Građani zadovoljni početkom akcije "Stop inflaciji 100+"

Cene nekih namirnica u Crnoj Gori snižene gotovo 40 odsto

Region

3.10.2023 09:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Cene nekih namirnica u Crnoj Gori snižene gotovo 40 odsto Cene nekih namirnica u Crnoj Gori snižene gotovo 40 odsto
Građani su zadovoljni početkom akcije „Stop inflaciji 100+“, koja se odnosi na gotovo 150 artikla, što je, kako kažu, više nego dobrodošlo, dok su... Cene nekih namirnica u Crnoj Gori snižene gotovo 40 odsto

Građani su zadovoljni početkom akcije „Stop inflaciji 100+“, koja se odnosi na gotovo 150 artikla, što je, kako kažu, više nego dobrodošlo, dok su cene nekih namirnica niže 40 odsto.

Akcija će trajati do kraja godine, a nakon dužeg vremena građani su zadovoljno punili korpe, piše Mina pozivajući se na portal RTCG.

Građani su u anketi za RTCG kazali da je za početak dobro i biće dobro, ako se ovako nastavi, kao i da će olakšati sigurno naročito budžete onih sa niskim primanjima.

A viša će i prodaja biti, tako da će i država imati koristi. Liste proizvoda obuhvaćene akcijom nisu konačne i biće proširene, a osim robe široke potrošnje možete kupovati i belu tehniku.

Prema podacima Ministarstva ekonomskog razvoja, cene pojedinih namirnica snižene su gotovo 40 odsto, u šta se uverila i ekipa TVCG.

Ministar Goran Đurović očekuje da će ova akcija, koja je sveobuhvatnija u odnosu na prethodnu, dati bolje rezultate.

„Moram reći da su uključeni brojni premium brendovi i to je da negde kažem bila uslovno rečeno zamerka prošli put. Sada je prerano da kažem koliko će uticati na smanjenje inflacije, sigurno da hoće, ono što je najbitnije da će građani kupovinom osetiti razliku i benefite ove akcije u odnosu na prethodni period“, kazao je Đurović za TVCG.

Prema zvaničnim podacima, tokom prve akcije, od marta do juna, stopa inflacije se prepolovila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...