CRNA GORA ĆE SE DODATNO ZADUŽITI KOD IBRD Još 25 miliona evra zajma zbog korona virusa

RegionVesti

12.6.2020 12:59 Autor: Julijana Vincan 0

CRNA GORA ĆE SE DODATNO ZADUŽITI KOD IBRD Još 25 miliona evra zajma zbog korona virusa CRNA GORA ĆE SE DODATNO ZADUŽITI KOD IBRD Još 25 miliona evra zajma zbog korona virusa
Crna Gora zadužiće se kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za 25 miliona evra, prenose crnogorski mediji. U pitanju je dopunski zajam... CRNA GORA ĆE SE DODATNO ZADUŽITI KOD IBRD Još 25 miliona evra zajma zbog korona virusa

Crna Gora zadužiće se kod Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za 25 miliona evra, prenose crnogorski mediji. U pitanju je dopunski zajam za finansiranje razvojne politike – otpornost fiskalnog i finansijskog sektora.

Ovaj zajam će biti vezan za garanciju Svetske banke od 80 miliona evra, na osnovu koje se CG nedavno zadužila za 250 miliona evra na 12 godina i sa kamatom od 3,63 odsto.

Predlaže se rok dospeća do 25 godina, uključujući pet godina grejs perioda i polugodišnju otplatu rata.

Ovo zaduživanje odobreno je nakon što je CG zatražila od Svetske banke da joj obezbedi dopunsko finansiranje, kako bi ispunila povećane zahteve za sredstvima za program mera za suzbijanje krize uzrokovane pandemijom korona virusa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...