CRNA GORA ČEKA TURISTE Sva kupališta i plaže uskoro u funkciji

BiznisRegionTurizam

11.5.2020 16:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

CRNA GORA ČEKA TURISTE Sva kupališta i plaže uskoro u funkciji CRNA GORA ČEKA TURISTE Sva kupališta i plaže uskoro u funkciji
Plaže u Crnoj Gori ponovo će biti u funkciji od narednog ponedeljka 18. maja, odlučilo je Javno preduzeća za upravljanje morskim dobrom. Upravni odbor... CRNA GORA ČEKA TURISTE Sva kupališta i plaže uskoro u funkciji

Plaže u Crnoj Gori ponovo će biti u funkciji od narednog ponedeljka 18. maja, odlučilo je Javno preduzeća za upravljanje morskim dobrom. Upravni odbor ovog preduzeća doneo je odluku da se kupališta i privremene lokacije u zoni morskog dobra stave u funkciju u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja.

„Morsko dobro“ navodi da je procena da će to biti 18. maja, a predviđeno je da na 16 kvadratnih metara plaže budu postavljene po dve ležaljke i jedan suncobran, a tako će biti i za one koji ne žele ležaljke već da borave na svojim peškirima. Ležaljke i druga oprema biće dezinfikovani na dnevnom nivou, prenosi bankar.me.

“Korisnici i zakupci kupališta, pristaništa i privezišta se oslobađaju od dostavljanja garanacije za dobro izvršenje ugovora za 2020. godinu. Svim korisnicima i zakupcima omogućava se plaćanje godišnje naknade za 2020. godinu u većem broju rata, uz obavezu dostavljanja bankarske garancije, s tim da poslednja rata dospeva najkasnije do 1. decembra 2020. godine”, ističe se u zaključima Upravnog odbora.

Takođe, zakupci koji su hotelske objekte stavili u funkciju za potrebe karantina, oslobađaju se plaćanja godišnje naknade za celu 2020. godinu.

Foto: Pixabay.com

Zakupcima koji imaju zaključene dugoročne investicione ugovore omogućava se zastoj u realizaciji ugovorenih obaveza, u periodu od 90 dana, računajući 1.april 2020. Korisnicima ugostiteljskih objekata – restorana u zoni morskog dobra koji rade 12 meseci, odnosno tokom cele godine, biće izvršeno umanjenje godišnje naknade za period od 90 dana, odnosno za period kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni, navode iz „Morskog dobra“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...