postoji obostrano interesovanje za intenziviranje komunikacije

Crna Gora i Saudijska Arabija formiraju zajedničku komisiju za projekte u oblasti turizma

BiznisRegionTurizam

18.11.2023 11:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 14

Crna Gora i Saudijska Arabija formiraju zajedničku komisiju za projekte u oblasti turizma Crna Gora i Saudijska Arabija formiraju zajedničku komisiju za projekte u oblasti turizma
Crna Gora i Saudijska Arabija formiraće zajedničku komisiju za realizaciju projekata u oblasti turizma, saopšteno je sa sastanka crnogorskog premijera Milojka Spajića i ministra... Crna Gora i Saudijska Arabija formiraju zajedničku komisiju za projekte u oblasti turizma

Crna Gora i Saudijska Arabija formiraće zajedničku komisiju za realizaciju projekata u oblasti turizma, saopšteno je sa sastanka crnogorskog premijera Milojka Spajića i ministra turizma Saudijske Arabije Ahmeda Al Kateba.

Kako je saopšteno iz Spajićevog kabineta, sagovornici su se usaglasili da će otvaranje ambasade Crne Gore u Rijadu dati pozitivan impuls jačanju bilateralne saradnje, kao i da je u tom cilju neophodno u najkraćem roku preduzeti neophodne altivnosti, prenosi Mina.

Spajić je predstavio Al Katebu program rada 44. vlade sa akcentom na projekte u turizmu koji mogu biti predmet buduće saradnje dve zemlje.

Al Kateb je kazao da Saudijska Arabija Crnu Goru doživljava prijateljskom zemljom, a Spajiću je uputio i zvaničan poziv princa Mohameda bin Salmana da poseti Rijad.

“Bilateralni sporazum o saradnji u turizmu pruža dobru osnovu koju treba nadgrađivati konkretnom saradnjom”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Al Kateb je pozvao Crnu Goru da dostavi predloge infrastrukturnih projekata tamošnjem Fondu za razvoj.

Navodi se da je sa sastanka poručeno da postoji obostrano interesovanje za intenziviranje komunikacije u tom smislu.

“Susretu je prisustvovao ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa Vladimir Martinović sa kojim je dogovoreno formiranje zajedničke komisije Crne Gore i Saudijske Arabije za realizaciju projekata u oblasti turizma”, kaže se u saopštenju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...