Postoji dodatan prostor za saradnju u oblasti infrastrukture

Kineski investitori zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru

BiznisInfrastrukturaRegion

10.11.2023 17:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Kineski investitori zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru Kineski investitori zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru
Kineski investitori su zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, ocenjeno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva, Filipa Radulovića i ambasadora Kine u Crnoj... Kineski investitori zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru

Kineski investitori su zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, ocenjeno je na sastanku ministra saobraćaja i pomorstva, Filipa Radulovića i ambasadora Kine u Crnoj Gori, Fan Kuna.

Radulović se, kako je saopšteno iz ministarstva, osvrnuo na dosadašnje zajedničke projekte, a posebno je naglasio projekat izgradnje prve deonice auto-puta Smokovac – Mateševo, prenosi Mina.

“Taj projekat je dodatno učvrstio dobre odnose koje Crna Gora i Kina imaju. Raduje nas saradnja na projektu rekonstrukcije mosta na Đurđevića Tari, koji je jedna od najznačajnijih turističkih atrakcija Crne Gore”, kazao je Radulović.

Fan je podsetio na dugogodišnje prijateljske odnose dve zemlje, ali i najavio unapređenje saradnje.

“Postoji dodatan prostor za saradnju u oblasti infrastrukture, a kineske kompanije su spremne da investiraju u Crnu Goru. Mi podržavamo evropske integracije Crne Gore i mislimo da su Evropska unija (EU) i Kina dva velika tržišta koja su korisna za vašu zemlju”, kazao je Fan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...