rad na jačanju poverenja stranih investitora

Crnogorska vlada će sprovesti ekonomske reforme i unaprediti ambijent za preduzeća

RegionU fokusu

2.12.2023 10:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Crnogorska vlada će sprovesti ekonomske reforme i unaprediti ambijent za preduzeća Crnogorska vlada će sprovesti ekonomske reforme i unaprediti ambijent za preduzeća
Vlada Crne Gore će sprovesti ekonomske reforme, unaprediti ambijent za mala i srednja preduzeća i pojačati inspekciju, kako bi suzbila sivu ekonomiju, saopštio je... Crnogorska vlada će sprovesti ekonomske reforme i unaprediti ambijent za preduzeća

Vlada Crne Gore će sprovesti ekonomske reforme, unaprediti ambijent za mala i srednja preduzeća i pojačati inspekciju, kako bi suzbila sivu ekonomiju, saopštio je potpredsednik vlade za ekonomsku politiku Nik Gjeloshaj.

„Verujemo da će to doprineti jačanju poverenja stranih investitora”, poručio je Gjeloshaj na sastanku sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori, Dovn Mek Ken (Dawn McKen), prenosi Mina.

Gjeloshaj je, kako je saopšteno iz Kabineta potpredsednika vlade, upoznao Mek Ken sa prioritetima 44. vlade, te istakao da je Crna Gora prozapadna i kao takva kredibilan NATO partner.

Amabasadorka je Gjeloshaju čestitala na imenovanju u 44. vladi i poželela mu uspeh na realizaciji planiranih projekata.

Ona je pozdravila napore vlade na putu evropskih integracija, a posebno se interesovala za planove razvoja ekonomije i zelene energetike.

Sagovornici su se saglasili da te oblasti mogu biti interesantne britanskim investitorima.

Na kraju susreta, sagovornici su istakli odlične odnose Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, te dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

  • HANA

    3.12.2023 #1 Author

    Svaka čast.

    Odgovori

  • BLIZANAC

    3.12.2023 #2 Author

    Ekonomskim reformama se jedino može poboljšati ambijent za preduzeća

    Odgovori

  • SHALIMAR

    3.12.2023 #3 Author

    Ako zele strane investitore to moraju da urade…

    Odgovori

  • MARA

    3.12.2023 #4 Author

    Uvek lepo procitati vesti ovakvog tipa

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...