Hrvatstski avioprevoznik do dve nove destinacije leti iz Splita

Croatia Airlines predstavila sezonske linije do Skoplja i Osla

BiznisRegionTurizam

15.5.2023 09:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Croatia Airlines predstavila sezonske linije do Skoplja i Osla Croatia Airlines predstavila sezonske linije do Skoplja i Osla
U Hrvatskoj se ove letnje sezone očekuje obaranje rekorda kada je reč o broju turista, s obzirom na to da je ta zemlja postala... Croatia Airlines predstavila sezonske linije do Skoplja i Osla

U Hrvatskoj se ove letnje sezone očekuje obaranje rekorda kada je reč o broju turista, s obzirom na to da je ta zemlja postala članica Šengenskog sporazuma, ocenio je HRT u izveštaju o predstavljanju dve nove sezonske linije Croatia Airlines -a iz Splita do Skoplja i Osla.

Croatia će do polovine oktobra do ta dva grada leteti avionima tipa Airbus do Osla i Dash 8Q400 do Skoplja.

Prvi let na novoj novoj sezonskoj liniji Split-Skoplje obavljen je u petak, dok su na letu za Oslo bila 82 putnika, sa 89 sedišta rezervisanih na povratnom letu u ponedeljak ujutro.

„Broj putnika na toj liniji pokazuje koliko je interesovanje gostiju sa skandinavskog tržišta za dolazak u Split“, rekla je Marija Pavić iz Croatia Airlines-a a preneo HRT.

Direktorka Turističke zajednice Splita Alijana Vukšić ocenila je da je skandinavsko tržište među pet najvažnijih tržišta za Hrvatsku, sa platežno sposobnim gostima koji duže borave na destinacijama i dolaze više puta godišnje.

Maja Franetović iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije rekla je da uvođenje dve nove linije dokazuje da se turizam u Dalmaciji potpuno oporavio od pandemije.

HRT je objavio i da se očekuje da će tokom vikenda na splitski aerodrom stići između 25.000 i 28.000 putnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...