Na raspolaganju ukupno 16,8 miliona evra tokom tri godine

Na slovenački tender za subvencionisanje letova javili se samo Luxair i ToMontenegro

BiznisInfrastrukturaRegionTurizam

9.5.2023 09:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Na slovenački tender za subvencionisanje letova javili se samo Luxair i ToMontenegro Na slovenački tender za subvencionisanje letova javili se samo Luxair i ToMontenegro
Na prvi tender za bolju vazdušnu povezanost Slovenije javila su se samo dva avio-prevoznika, luksemburški Luxair i crnogorski ToMontenegro, objavio je SeeBiz, i podsetio... Na slovenački tender za subvencionisanje letova javili se samo Luxair i ToMontenegro

Na prvi tender za bolju vazdušnu povezanost Slovenije javila su se samo dva avio-prevoznika, luksemburški Luxair i crnogorski ToMontenegro, objavio je SeeBiz, i podsetio da su ovoj godini planirana dva tendera, u julu i novembru.

Početkom aprila Ministarstvo infrastrukture Slovenije objavilo je tender za subvencije za bolju vazdušnu povezanost Slovenije, a prijave su bile otvorene do 4. maja.

Programom je predviđeno subvencionisanje 50 odsto naknada na tri međunarodna aerodroma: Brnik, Maribor i Portorož, za prevoznike koji će uspostaviti letove na traženim linijama.

Prema programu, na prvoj listi prioriteta nalazi se ukupno deset ruta, i to četiri za letove do krajnjeg odredišta – Brisel, Skoplje, Prag i Berlin – kao i šest za letove do aerodroma odakle putnici mogu da lete dalje, a to su Beč, Kopenhagen, Atina, Madrid, Amsterdam i Helsinki.

Ukoliko ostane sredstava, planirali su da raspišu poziv za dodelu subvencija i za vazdušne veze sa Rimom, Stokholmom, Oslom, Barselonom, Lisabonom, Prištinom i Parizom, a potom i za destinacije na području Zajedničkog evropskog vazdušnog prostora (ECAA).

Programom je predviđeno subvencionisanje letova tokom tri godine, a na raspolaganju je ukupno 16,8 miliona evra, objavio je SeeBiz.

 • DUCA

  13.5.2023 #1 Author

  Odlično što Slovenija radi na subvencionisanju letova za bolju vazdušnu povezanost.

  Odgovori

 • SHALIMAR

  14.5.2023 #2 Author

  I ko ce na kraju da dobije?

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...