Flota bi do 2033. trebalo da broji 810 aviona

Turkish Airlines naručuje 600 novih aviona

Svet

12.5.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Turkish Airlines naručuje 600 novih aviona Turkish Airlines naručuje 600 novih aviona
Turkish Airlines naručiće će ukupno 600 novih aviona u junu, sa rokom isporuke od deset godina, rekao je u četvrtak predsednik te aviokompanije Ahmet... Turkish Airlines naručuje 600 novih aviona

Turkish Airlines naručiće će ukupno 600 novih aviona u junu, sa rokom isporuke od deset godina, rekao je u četvrtak predsednik te aviokompanije Ahmet Bolat, a prenela agencija Mina.

Bolat je rekao da će Turkish Airlines naručiti 400 uskotrupnih i 200 širokotrupnih aviona, odnosno da će se njihova flota povećati na 810 aviona do 2033. godine.

„Pri kraju smo razgovora sa jednim od velikih proizvođača, a detalje o narudžbini objavićemo tokom sednice Međunarodne asocijacije za vazdušni prevoz (IATA)“, rekao je Bolat na konferenciji za novinare.

Sednica IATA održaće se u Istanbulu od 4. do 6. juna.

Bolat je, kako je javila agencija Reuters, takođe rekao da su vrlo blizu dogovora s Boeingom za deo ukupne narudžbine, ali nije želeo da otkrije detalje.

„Turkish Airlines bi mogao da naruči ostatak novih aviona ‘od drugog proizvođača’ na aeromitingu u Farnborou takođe u junu“, dodao je Bolat, a preneo Klix.ba.

Odgovarajući na pitanja novinara o uticaju izbora u Turskoj na poslovanje aviokompanije, Bolat je rekao da očekuje da će najviše rukovodstvo kompanije nastaviti sa radom nakon glasanja, kako bi Turkish Airlines mogao da sprovede svoj desetogodišnji plan rasta.

  • MITAR

    13.5.2023 #1 Author

    Sigurno jedna od top 5 avio kompanija na svetu, sto njihova flota i pokazuje, i svake godine su sve mocniji.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    13.5.2023 #2 Author

    Ulazu i sire poslovanje da ostvare zacrtani plan…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...