DRAMATIČNA SITUACIJA U MONTENEGRO AIRLINES Korona smanjila broj putnika za čak 77,2 odsto u odnosu na prošlu godinu

RegionVesti

9.11.2020 10:45 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

DRAMATIČNA SITUACIJA U MONTENEGRO AIRLINES Korona smanjila broj putnika za čak 77,2 odsto u odnosu na prošlu godinu DRAMATIČNA SITUACIJA U MONTENEGRO AIRLINES Korona smanjila broj putnika za čak 77,2 odsto u odnosu na prošlu godinu
Za prvih devet meseci ove godine crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) prevezla je u svim kategorijama oko 123 hiljade putnika, dok je prošle... DRAMATIČNA SITUACIJA U MONTENEGRO AIRLINES Korona smanjila broj putnika za čak 77,2 odsto u odnosu na prošlu godinu

Za prvih devet meseci ove godine crnogorska nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines (MA) prevezla je u svim kategorijama oko 123 hiljade putnika, dok je prošle godine taj broj iznosio oko 541 hiljadu što znači da je u posmatranom periodu ostvaren pad od oko 418 hiljada putnika, odnosno oko 77,2 odsto, prenosi Pobjeda.

Iz ove aviokompanije ističu da najveća ograničenja za putovanja predstavljaju zatvorene granice brojnih država, zabrana putovanja za građane Crne Gore prvenstveno ka državama EU, neophodni testovi za ulazak u mnoge države, kao i mere karantina.

Kako se ističe, kompanija MA je u prvih devet meseci ove godine, na letovima u redovnom saobraćaju ostvarila prosečan faktor popunjenosti od 55 odsto, za razliku od prethodne godine, kada je u istom periodu ostvareno 72 odsto. Ako se uzmu u obzir i čarter letovi, na svim operativnim letovima MA je ove godine ostvario 54 odsto popunjenosti kabine, dok je prethodne iznosila 70 odsto. Iz aviokompanije ističu da nisu zadovoljnim ostvarenim komercijalnim rezultatima poslovanja.

Takođe se upozorava da se poslednjih nedelja beleži trend dodatnog smanjenja popunjenosti na letovima MA.

Najveća popunjenost beleži se ne letovima za Pariz, 59 odsto, zatim Frankfurt 48 odsto, Diseldorf 47 odsto, za Beograd 45 odsto, dok je najniža popunjenost prethodne sedmice zabeležena na letovima za Cirih, samo 22 odsto, precizirali su iz MA.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...