Beranski rudnik u vlasništvu srpske kompanije Metalfer

Kineska kompanija zainteresovana za preuzimanje rudarske jame „Petnjik“

BiznisRegion

15.5.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kineska kompanija zainteresovana za preuzimanje rudarske jame „Petnjik“ Kineska kompanija zainteresovana za preuzimanje rudarske jame „Petnjik“
Interesovanje za jamu „Petnjik“ u Beranama iskazala je nedavno jedna renomirana kineska kompanija koja se, između ostalog, bavi eksploatacijom rudonog bogatstva, piše podgorički Dan,... Kineska kompanija zainteresovana za preuzimanje rudarske jame „Petnjik“


Interesovanje za jamu „Petnjik“ u Beranama iskazala je nedavno jedna renomirana kineska kompanija koja se, između ostalog, bavi eksploatacijom rudonog bogatstva, piše podgorički Dan, kome je tu informaciju potvrdio direktor Rudnika mrkog uglja Nikola Šćekić.

„Tačno je da je održan sastanak sa predstavnicima kineske kompanije koji su došli da sagledaju mogućnost kupovine beranskog rudnika. Na tom sastanku nije ništa konkretno dogovoreno, ali se radi o ozbiljnoj firmi koja je iskazala ozbiljno interesovanje za naš rudnik. Nadam se da će se u daljim razgovorima doći do nekog valjanog rešenja“, rekao je Šćekić.

Sastanku sa predstavnicima kineske kompanije koja je, kako piše taj list, „pokupovala nekoliko rudnika u Srbiji“ prisustvovao je i savetnik predsjednika Crne Gore Aleksandar Stijović koji je nezvanično kazao da veruje da je prodaja beranskog rudnika gotova stvar.

„Obavili smo razgovor sa kineskom kompanijom i verujem da će oni kupiti rudnik u Beranama“, istakao je Stijović.

Dan podseća da je rudnik u Beranama pre sedam godina od grčke kompanije Balkan Energy preuzelo preduzeće Metalfer iz Sremske Mitrovice. Tada je pokrenuta proizvodnja u tri smene koja je ponovo prekinuta 2022. godine zbog gubitaka, dok je u novembru te godine ostao i bez struje zbog čega je jamu „Petnjik“ poplavila voda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.