Prodaja kompanije kroz vaučersku privatizaciju

Komisija će pomno pratiti privatizaciju fabrike Primorka iz Bara

BiznisBolji posaoRegion

1.2.2023 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Komisija će pomno pratiti privatizaciju fabrike Primorka iz Bara Komisija će pomno pratiti privatizaciju fabrike Primorka iz Bara
Predsednik crnogorske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić sastao se sa predstavnicima bivših radnika AD Primorka Bar. Kako je naglasio, proces... Komisija će pomno pratiti privatizaciju fabrike Primorka iz Bara

Predsednik crnogorske Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić sastao se sa predstavnicima bivših radnika AD Primorka Bar. Kako je naglasio, proces privatizacije ove kompanije biće u planu Komisije za ovu godinu.

Vučinić je sa predstavnicima radnika Edinom Begzićem, Goranom Ćulafićem i Gojkom Boškovićem, razgovarao o prodaji kompanije kroz masovnu vaučersku privatizaciju, ekonomsko socijalnom položaju bivših radnika fabrike, i o njihovim zahtevima za ispunjenje socijalnog programa i isplatu otpremnina.

Predstavnici radnika su u razgovoru sa predsednikom Komisije podsetili da je Vlada Crne Gore 2010. godine izdala garanciju na četiri miliona evra za kredit od 14,4 miliona evra kompaniji Melgonija Primorka, za koji je založena kompletna imovina preduzeća. Od tog novca radnici nikada nisu isplaćeni, iako je bio namenjen za isplatu zaostalih zarada, povezivanje radnog staža, isplatu socijalnog programa i obaveza dobavljačima.

Kako se navodi u saopštenju, na sastanku su razmatrani modaliteti podrške bivšim radnicima, od kontrolne uloge Komisije i obezbeđivanja neophodnih podataka i dokumentacije za razmatranje ovog postupka privatizacije do izmene zakonodavnog okvira kojim bi se stvorili preduslovi za isplatu potraživanja bivših radnika Primorka AD Bar.

Predsednik Komisije je zaključio da će ovaj postupak privatizacije biti u planu rada Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije za tekuću godinu.

  • Dragana

    5.2.2023 #1 Author

    Pa mogli bi novac dat u svrhe isplate radnog staza radnika, zaostalih prihoda i isplate ibaveza u to i da iskoriste. Bilo bi lepo.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...