Akvizicija zbog širenja portfelja usluga

Končar Inženjering preuzeo Telenerg

Firme u fokusuRegionU fokusu

30.12.2022 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Končar Inženjering preuzeo Telenerg Končar Inženjering preuzeo Telenerg
Končar-inženjering, kompanija iz sastava Končar grupe, u četvrtak je zaključila ugovor o preuzimanju u potpuno vlasništvo zagrebačke firme Telenerg Inženjering, specijalizovane za inženjering elektroenergetskih... Končar Inženjering preuzeo Telenerg

Končar-inženjering, kompanija iz sastava Končar grupe, u četvrtak je zaključila ugovor o preuzimanju u potpuno vlasništvo zagrebačke firme Telenerg Inženjering, specijalizovane za inženjering elektroenergetskih postrojenja u elektroprivredi i industriji, preneo je SEEbiz.

Tom akvizicijom, kako je saopšteno iz Končar grupe, Končar-Inženjering proširiće portfelj usluga na području projektovanja, nadzora, ispitivanja i puštanja u pogon kompletnih elektroenergetskih postrojenja niskog, srednjeg i visokog napona, kao i kompletnih elektroenergetskih rešenja na postrojenjima za proizvodnju, prenos i distribuciju električne energije.

„Time će se dodatno osnažiti pozicija Končara na domaćem i stranim tržištima“, istaknuto je u saopštenju Končar Grupe, u kome nije navedena vrednost transakcije.

Telenerg Inženjering posluje od 1991. godine, a prema poslednjim dostupnim podacima, u 2021. ostvario je ukupni godišnji prihod od oko 8,4 miliona evra (63,3 miliona kuna), što je za 2,2 miliona evra više nego godinu dana ranije, uz dobit od 782.000 evra. U 2021. imao je 29 zaposlenih, piše SEEbiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...