MEGLE SELI PROIZVODNJU U SRBIJU I BIH Umesto u Osijeku fabrike u Kragujevcu i Bihaću

RegionSrbijaVesti

18.7.2020 13:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

MEGLE SELI PROIZVODNJU U SRBIJU I BIH Umesto u Osijeku fabrike u Kragujevcu i Bihaću MEGLE SELI PROIZVODNJU U SRBIJU I BIH Umesto u Osijeku fabrike u Kragujevcu i Bihaću
Nakon što je fabrika mlečnih proizvoda Megle (Meggle) Hrvatska saopštila da će do kraja godine ugasiti proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti... MEGLE SELI PROIZVODNJU U SRBIJU I BIH Umesto u Osijeku fabrike u Kragujevcu i Bihaću

Nakon što je fabrika mlečnih proizvoda Megle (Meggle) Hrvatska saopštila da će do kraja godine ugasiti proizvodnju u Osijeku, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika, hrvatski mediji javljaju da će proizvodnja biti premeštena u Srbiju i BiH.

Župan Slavonije Ivan Anušić kaže da je u saopštenju kompanije od četvrtka izostavljena informacija da se proizvodnja seli u Bihać i Kragujevac.

Razlozi su vrlo jednostavni: jeftiniji način poslovanja i možda jednostavniji način funkcionisanja. U ovom trenutku te informacije nemam, ali pretpostavljam, s obzirom na to da se proizvodnja seli u te dve zemlje, da je to u pitanju“, rekao je Ivan Anušić, prenosi SeeBiz.

Foto:Facebook,Meggle.rs

Podsetimo, kompanija Megle navela je da je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje u Osijeku do kraja godine doneta zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan uticaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora, do najnovije koronakrize.

Megle grupa, sa sedištem u Nemačkoj, u saopštenju je navela, kako prenosi Tanjug, da sprovodi proces optimizacije celokupnog poslovanja, s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima.

U skladu sa odlukom o gašenju proizvodnje Megle će raskinuti saradnju sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina u Hrvatskoj, a sve svoje ugovorne obaveze prema njima, kao i do sada, pravovremeno i u celosti će ispuniti.

Iz kompanije podsećaju da je u proizvodnju i poslovanje u Hrvatskoj Megle grupa u poslednjih 15 godina uložila više od 130 miliona kuna (17,2 miliona evra).

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...