u akviziciju nisu uključene drogerije Tuš

Mercator potpisao ugovor o kupovini Engrotuša

BiznisEUPoslovanjeRegion

15.11.2023 16:19 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Mercator potpisao ugovor o kupovini Engrotuša Mercator potpisao ugovor o kupovini Engrotuša
Mercator je danas potpisao ugovor o kupovini 100 odsto udela u Engrotušu. S potpisivanjem ovog ugovora pokrenuta je i procedura za dobijanje saglasnosti Agencije... Mercator potpisao ugovor o kupovini Engrotuša

Mercator je danas potpisao ugovor o kupovini 100 odsto udela u Engrotušu. S potpisivanjem ovog ugovora pokrenuta je i procedura za dobijanje saglasnosti Agencije za zaštitu tržišne konkurencije Republike Slovenije (AVK).

Spajanje Mercatora, koji je u vlasništvu Fortenova grupe i Engrotuša, osnažiće tržišnu poziciju obe kompanije, i pružiti nove razvojne prilike slovenačkim dobavljačima i zaposlenima, piše u zvaničnom saopštenju.

Potpisnici ugovora uvereni su da ova integracija predstavlja odličnu podlogu za budući rast zajedničke kompanije, kao i dugoročnu održivost poslovanja od koje će koristi imati svi deoničari, a samim tim i čitava privreda.

„Veliko nam je zadovoljstvo što godinu zaključujemo još jednom velikom akvizicijom u maloprodaji. Nakon marketa Franca u Crnoj Gori, preuzimanje Tuš trgovina drugo je veliko širenje naše prodajne mreže u kratkom vremenu, čime definitivno potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regionu i dokazujemo ono što smo najavili kad smo 2021. godine integrisali Mercator u mrežu Fortenova grupe“, istakao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Andraž Tuš je u ime prodavca kompanija Tuš holding i AH Invest 1 naglasio da je danas potpisan ugovor o kupoprodaji 100 odsto udela u kompaniji Engrotuš d.o.o., “bez učešća drogerije Tuš, koja je u procesu izdvajanja. Nakon višemesečnih pregovora odlučili smo se za kupca koji je, po našem mišljenju, najbolji izbor za zaposlene, poslovne partnere i razvoj osnovne delatnosti kompanije. Verujemo da će ova integracija imati pozitivne efekte na slovenačku privredu.“

S druge strane, Tomislav Kramarić, predsednik Uprave Mercatora, naglasio je da se ovom transakcijom nastavlja vlasnička konsolidacija u sektoru trgovine. “Mercator beleži stabilan organski rast, a akvizicija i spajanje s Engrotušem će nam pomoći u ostvarenju poslovnih ciljeva. Uveren sam da je ova integracija u svačijem interesu, od zaposlenih, pa sve do slovenačkih dobavljača u čitavom lancu. Povezivanjem ćemo ojačati i stabilnost oba trgovačka društva, a slovenačkim potrošačima ponuditi najbolji izbor proizvoda i usluga”, rekao je Kramarić.

U saopštenju je naglašeno da do okončanja postupka dobijanja saglasnosti Agencije za zaštitu tržišne konkurencije, kompanija ne može da komentariše detalje ugovora.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...