otplata do 60 meseci uz subvencionisanu kamatu

Milion evra za 100 beskamatnih kredita za crnogorske poljoprivrednike

AgrobiznisBiznisRegion

14.8.2023 16:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Milion evra za 100 beskamatnih kredita za crnogorske poljoprivrednike Milion evra za 100 beskamatnih kredita za crnogorske poljoprivrednike
Crnogorskim poljoprivrednicima je od danas dostupno 100 beskamatnih kredita u ukupnoj vrednosti od milion evra, saopšteno je na potpisivanju Protokola o saradnji za projekat... Milion evra za 100 beskamatnih kredita za crnogorske poljoprivrednike

Crnogorskim poljoprivrednicima je od danas dostupno 100 beskamatnih kredita u ukupnoj vrednosti od milion evra, saopšteno je na potpisivanju Protokola o saradnji za projekat pod nazivom “100 za poljoprivredu”.

Projekat realizuje Investiciono-razvojni fond (IRF) u partnerstvu sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a koji su potpisali izvršna direktorka IRF-a Irena Radović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

„Projekat je usmeren na pospešivanje poljoprivredne proizvodnje, s ciljem da pokrene poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori na dodatna ulaganja, te da zainteresuje ranjive ciljne grupe, pre svega, žene i mlade u manje razvijenim opštinama na pokretanje ili unapređenje biznisa u oblasti poljoprivrede“, navodi se u saopštenju IRF-a koje je prenela Mina.

Vrednost projekta je milion EUR, a finansiranje kandidovanih projekata realizovaće se iz sredstava IRF-a, pri čemu je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbedilo sredstva za subvencionisanje troška kamatne stope prema krajnjim korisnicima u iznosu od 141,53 hiljade evra.

Radović je kazala da projekat “100 za poljoprivredu” podrazumeva plasman 100 beskamatnih kredita u iznosima od hiljadu do deset hiljada evra, uz izuzetno stimulativne uslove finansiranja – rok otplate do 60 meseci uz subvencionisanje ukupnog troška kamate i grejs periodom do šest meseci.

„Naknadu za odobravanje kredita Fond neće zaračunavati, a, takođe, za ove kredite nije neophodna hipoteka, već će se odobravati uz garancije članova domaćinstva koji su uključeni u poljoprivrednu proizvodnju”, saopštila je Radović.

Sredstva će se dodeljivati kroz poseban Program podrške poljoprivredi i ribarstvu za likvidnost individualnih poljoprivrednih proizvođača i mikro preduzeća, a koji se odnose na stočarstvo, pčelarstvo, biljnu proizvodnju, privredne ribare, te nosioce dozvola za akvakulturu, odnosno marinokulturu.

 • SHALIMAR

  14.8.2023 #1 Author

  Svakako ce im ova vrsta pomoci dobro doci…

  Odgovori

 • SUNCE

  15.8.2023 #2 Author

  Ovakve subvencije su uvek dobro ulaganje jer se omogućuje malim proizvodjacima da započnu biznis.

  Odgovori

 • MODESTY

  20.8.2023 #3 Author

  Oca pomoć ce sigurno koristiti

  Odgovori

 • Bellica

  20.8.2023 #4 Author

  Red je i njma da se pomogne i da zivnu kao drzava

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...