Tražene koncesije na dvadeset godina

Nemačka kompanija spremna da preuzme aerodrom u Beranama

BiznisInfrastrukturaPoslovanjeRegion

7.2.2023 08:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nemačka kompanija spremna da preuzme aerodrom u Beranama Nemačka kompanija spremna da preuzme aerodrom u Beranama
Nemačka kompanija Elite Private Jet Service spremna je da već ove sedmice obezbedi novac i započne posao oko valorizacije aerodrome u Beranama, samo se... Nemačka kompanija spremna da preuzme aerodrom u Beranama

Nemačka kompanija Elite Private Jet Service spremna je da već ove sedmice obezbedi novac i započne posao oko valorizacije aerodrome u Beranama, samo se čeka odobrenje Vlade Crne Gore.

Vlasnik ove kompanije, Majk Štajnmiler (Maik Steinmüller) izjavio je za RTCG da je pripremio svu potrebnu dokumentaciju koja mu je do sada tražena, i da je imao četiri sastanka u Vladi Crne Gore, prenosi RTV pozivajući se na Tanjug.

„Novac može biti sutra u Crnoj Gori i možemo odmah krenuti u realizaciju planova. Potrebno je samo da dobijem odgovor na poslednji dopis koji sam poslao ili da me neko pozove. Dovoljan je samo jedan telefonski poziv, i da na račun u Crnoj Gori legne novac za rekonstrukciju i stavljanje u funkciju aerodroma u Beranama“, tvrdi Štajnmiler.

Dodao je da je u Beranama bio njegov partner, kao i da se lično četiri puta dosad sastao sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Štajnmiler (41) je bivši vojni pilot, a njegova kompanija Elite Private Jet Service je već četiri godine partner Minhenske konferencije i zvanični je prevoznik. To, kako objašnjava Štajnmiler znači da, ako neka delegacija ne dolazi svojim avionom u Minhen, onda usluge avio-prevoza pruža njegova kompanija.

On kaže da je prvi put ideju za stavljanje u funkciju beranskog aerodroma pokrenuo 2021. godine, u vreme vlade Zdravka Krivokapića, ali da tada nije naišao na razumevanje, i da u to vreme niko nije hteo da ih primi na razgovor. Štajnmiler je oženjen Berankom.

„Tražimo samo koncesije na dvadeset godina. Pustite nas da počnemo da radimo. Moj plan je bio da već u ovoj godini počnem sa radom, ali nisam naišao na razumevanje kod prethodne vlade. Onog trenutka kada dobijemo koncesije i krenemo u realizaciju planova, za samo godinu dana ćemo aerodrom staviti u funkciju. Politika me uopšte ne zanima“, naglasio je Štajnmiler.

  • GOCA BG

    7.2.2023 #1 Author

    Odlicno,Nemci ce to sve da dovedu u red…

    Odgovori

  • TATJANA

    8.2.2023 #2 Author

    Svako ima svoje interese, čovek je korektan, politika ga ne zanima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...