Početna cena 930.000 evra

Otvoreno nadmetanje za prodaju dela imovine beranskog auto-prevoznika u stečaju

Firme u fokusuSrbija

21.11.2022 09:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Otvoreno nadmetanje za prodaju dela imovine beranskog auto-prevoznika u stečaju Otvoreno nadmetanje za prodaju dela imovine beranskog auto-prevoznika u stečaju
Stečajni upravnik beranskog auto-prevoznika Simon Voyage oglasio je prodaju dela imovine te kompanije po početnoj ceni od 930.000 evra. Na prodaju je, prema pozivu... Otvoreno nadmetanje za prodaju dela imovine beranskog auto-prevoznika u stečaju

Stečajni upravnik beranskog auto-prevoznika Simon Voyage oglasio je prodaju dela imovine te kompanije po početnoj ceni od 930.000 evra. Na prodaju je, prema pozivu za prikupljanje ponuda, ponuđen objekat autobuske stanice sa pripadajućim zemljištem i pokretnom imovinom.

Pravo učestvovanja imaju svi građani Crne Gore i preduzeća koja Privrednom sudu te zemlje do 12. decembra dostave ponude, čije je otvaranje planirano 14. decembra, prenosi portal me.eKapija.com.

Ne prodaje se zemljište s objektima u naselju Rudeš, gde je nekada bio poslovni krug kompanije s garažama, kao ni fabrika peškira u selu Bor kod Petnjice, koji su deo celokupne stečajne mase.

Fabrika peškira u Boru ušla je u stečajnu masu kada je utvrđeno da ju je bivši vlasnik kompanije Mehmed Adrović izgradio u svom selu od novca koji je pripadao kompaniji Simon Voyage.

U dosadašnjih šest oglasa prodavala se celokupna imovina. Ta imovina navodno je bila prodata kompaniji Viktorija Ekspress za 710.000 evra, ali je, posle dešavanja u Privrednom sudu Crne Gore, kada je uhapšen i raniji stečajni upravnik kompanije Simon Voyage, novi stečajni upravnik to poništio kako bi, istakao je tada, ostvario veću cenu.

Stečaj je uveden u aprilu 2021. godine, nakon što su radnici celu godinu štrajkovali i tražili da im se isplate plate i druga potraživanja za dve godine.

Zbog neisplaćenih između 250.000 i 300.000 evra na ime prodatih karata, svedočili su i prevoznici iz Crne Gore i Srbije. U Specijalnom tužilaštvu vodi se istraga protiv bivšeg vlasnika preduzeća Simon Voyage Mehmeda Adrovića zbog zloupotrebe položaja i krivotvorenja potpisa.

SIMON VOYAGES

RUDEŠ B.B., BERANE, Crna Gora

Poslovni prihodi (EUR):
16.810 (2021)
Broj zaposlenih:
24 (2021)

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...