OD JANUARA PROIZVODNJA GORENJE TELEVIZORA U SLOVENIJI Nova fabrika zaposliće oko 400 radnika

BiznisRegionVesti

16.10.2020 10:29 Autor: Julijana Vincan 1

OD JANUARA PROIZVODNJA GORENJE TELEVIZORA U SLOVENIJI Nova fabrika zaposliće oko 400 radnika OD JANUARA PROIZVODNJA GORENJE TELEVIZORA U SLOVENIJI Nova fabrika zaposliće oko 400 radnika
Proizvođač aparata za domaćinstvo Hisense Gorenje, zvanično je potvrdio da će u januaru sledeće godine početi da proizvodi televizore u jednom od svojih nekadašnjih objekata u... OD JANUARA PROIZVODNJA GORENJE TELEVIZORA U SLOVENIJI Nova fabrika zaposliće oko 400 radnika

Proizvođač aparata za domaćinstvo Hisense Gorenje, zvanično je potvrdio da će u januaru sledeće godine početi da proizvodi televizore u jednom od svojih nekadašnjih objekata u Velenju.

Kompanija u vlasništvu kineske Hisense Group, najavila je da će fabrika Hisense Europe Electronic TV u prvoj fazi brojati oko 400 zaposlenih, od kojih će 330 raditi u proizvodnji.

Daljinski upravljač
Foto: Pixabay.com

Nova fabrika televizora prvo će ponuditi mogućnost zapošljavanja zaposlenima iz proizvodnih pogona u Gorenju, tako da će imati priliku da se opet zaposle u novoj fabrici.

Obuka novoprimljenih proizvodnih radnika, kako je najavljeno, počinje od 15. decembra.

Printscreen Youtube

Fabrika se podiže u bivšoj proizvodnoj hali HZPA u okviru proizvodnog područja Gorenja, a ulaganje u tehnološku opremu vredeće sedam miliona evra.

U prvoj fazi proizvodiće se dva miliona TV uređaja godišnje na četiri proizvodne linije. Zatim, kako je saopšteno, planiraju da povećaju kapacitet i broj linija u sledećim fazama do 2023. godine, u skladu sa zahtevima tržišta na gotovo četiri miliona uređaja godišnje.

  • BBTTS

    16.10.2020 #1 Author

    Sto više radnih mesta , to bolje , u svim zemljama.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...