kreiranje boljeg ambijenta za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća

Podržano 50 preduzetnika iz Bara sa ukupno 270.000 evra

PreduzetnikRegion

23.12.2023 13:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Podržano 50 preduzetnika iz Bara sa ukupno 270.000 evra Podržano 50 preduzetnika iz Bara sa ukupno 270.000 evra
Predstavnici Opštine Bar potpisali su sa barskim preduzetnicima ugovore o dodeli finansijskih sredstva u skladu sa Programom podrške preduzetništvu za ovu godinu. Podržano je... Podržano 50 preduzetnika iz Bara sa ukupno 270.000 evra

Predstavnici Opštine Bar potpisali su sa barskim preduzetnicima ugovore o dodeli finansijskih sredstva u skladu sa Programom podrške preduzetništvu za ovu godinu. Podržano je 50 biznis ideja i planova za uspostavljanje odnosno unapređenje poslovanja.

“Vrednost podrške iznosi 270.000 evra i najveća je do sada što dokazuje da Opština Bar pažljivo osluškuje potrebe građana i aktivno preduzima mere na poboljšanju biznis ambijenta u opštini iz godine u godinu”, navodi se u saopštenju, prenosi Mina.

Predsednik Opštine Bar, Dušan Raičević, saopštio je da je ta lokalna samouprava, zaključno sa ovim javnim pozivom, u prethodnom petogodišnjem periodu kumulativno plasirala gotovo 1,1 milion evra bespovratnih grantova za podršku razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništva.

Radi se o podršci u širokom spektru privrednih aktivnosti, koje će značajno uticati na poboljšanje i diverzifikaciju onoga što Bar može da ponudi tržištu.

Reč je o unapređenju poljoprivredne proizvodnje, turističkih ponuda, uslužnih delatnosti, zdravstvenih usluga, ali i brojnih drugih privrednih aktivnosti za čiji razvoj postoji veliki prostor i Opština Bar iz godine u godinu sve više radi na kreiranju boljeg ambijenta za razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća.

Dobitnici granta su zahvalili lokalnoj upravi na otvorenosti za saradnju sa njima, kao i činjenicu da se aktivno ulažu napori u zajedničko prevazilaženje prepreka sa kojima se suočavaju, budući da je to od velike pomoći naročito onima koji tek započinju svoj biznis.

Opština Bar je budžetom za narednu godinu, opredelila čak 400.000 evra za podršku preduzetništvu, kao i 100.000 evra ženskom preduzetništvu, što predstavlja značajno uvećanje u odnosu na ovu godinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...