Strateško partnerstvo hrvatske IT firme i nemačke tehnološke grupe

Possehl preuzeo četvrtinu osječke kompanije Mono

EUHi-techRegionU fokusu

6.6.2023 08:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Possehl preuzeo četvrtinu osječke kompanije Mono Possehl preuzeo četvrtinu osječke kompanije Mono
Osječka IT kompanija Mono posle 20 godina postojanja zaključila je strateško partnerstvo sa nemačkom tehnološkom firmom Possehl Digital, koja je postala vlasnik 25 odsto... Possehl preuzeo četvrtinu osječke kompanije Mono

Osječka IT kompanija Mono posle 20 godina postojanja zaključila je strateško partnerstvo sa nemačkom tehnološkom firmom Possehl Digital, koja je postala vlasnik 25 odsto udela.

Prema rečima izvršnog direktora kompanije Denisa Sušaca, koji je svojevremeno sa još trojicom entuzijasta pokrenuo Mono u sopstvenoj kući, cilj im je bio da stupe u strateško partnerstvo sa jakom inostranom firmom koja bi im otvorila nova tržišta, koja su im kao maloj kompaniji bila nedostižna, prenosi Poslovni dnevnik.

Nemačka Possehl globalno je aktivna tehnološka grupa koja ima više od 13.200 zaposlenih u više od 200 firmi u 30 zemalja, sa zajedničkom dobiti u prošloj godini od 5,5 milijardi evra.

Kompanija je prisutna u Hrvatskoj kroz nekoliko firmi, među kojima je najpoznatija Harburg – Freudenberger Belišće, globalni lider u proizvodnji mašina za izradu plastike i gume.

Kompanija Mono usavršila se u visokoj tehnologiji, a svoje „niše“ pronašla je u medicini, farmaciji, bankarstvu, finansijama i osiguranju.

Mono je prošle godine ostvarila prihod od oko 60 miliona kuna (7,96 miliona evra), odnosno dobit od oko 26 miliona kuna. Kompanija izvozi u 90 zemalja sveta, a primarno tržište im je Severna Amerika.

Sušac je istakao da Mono zadržava svoju kulturu, identitet i način rada i ne menja način upravljanja.

„Ono što će se promeniti su projekti i, nadam se, benefiti koje dobijamo uz takve projekte. Pozitivne posledice osetiće naši zaposleni, a nadam se i šira zajednica“, rekao je izvršni direktor kompanije Mono.

Grupa Possehl ima 175 godina dugu tradiciju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...