Tržište BiH važno za Srbiju

Poziv Bosni i Hercegovini da se pridruži Otvorenom Balkanu

PoslovanjeRegion

2.5.2023 15:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Poziv Bosni i Hercegovini da se pridruži Otvorenom Balkanu Poziv Bosni i Hercegovini da se pridruži Otvorenom Balkanu
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je poziv Bosni i Hercegovini da se pridruži inicijativi Otvoreni Balkan, izrazivši nadu da će region nastaviti... Poziv Bosni i Hercegovini da se pridruži Otvorenom Balkanu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je poziv Bosni i Hercegovini da se pridruži inicijativi Otvoreni Balkan, izrazivši nadu da će region nastaviti da razvija odnose.

„Pre samo 48 sati bila sam u Zagrebu, nadam se da ćemo i u narednim nedeljama da nastavimo ovim putem da razvijamo odnose i prosperitetan Balkan za sve naše privrednike“, poručila je Brnabićeva u ponedeljak na svečanom otvaranju Sajma privrede u Mostaru.

Premijerka je navela i da je u poslednjih 10 godina udvostručena privredna razmena između Bosne i Hercegovine i Srbije, navodi se na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, tržište BiH je važno za Srbiju jer je ova zemlja naš drugi izvozni partner. S druge strane, Srbija je Bosni i Hercegovini treći izvozni partner.

„Samo ovi parametri govore o tome koliko smo jedni drugima važni. Pozivam Bosnu i Hercegovinu da se pridruži inicijativi Otvoreni Balkan, inicijativi o otvaranju granica“, ponovila je premijerka i istakla da je ovo šesta godina zaredom da Srbija učestvuje na sajmu.

U Mostaru boravi i delegacija Privredne komore Srbije, a na štandu naše zemlje prisutno je 14 izlagača.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...