Hrvatski biznismen I suvlasnik Grupe Pivac imao veliki udeo i u Krašu

Preminuo Ivica Pivac

Region

1.8.2023 11:48 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Preminuo Ivica Pivac Preminuo Ivica Pivac
Hrvatski biznismen Ivica Pivac (71) preminuo je u ponedeljak nakon što mu je pozlilo na plaži. Prema navodima hrvatskih medija, suvlasnik i predsednik upravnog... Preminuo Ivica Pivac

Hrvatski biznismen Ivica Pivac (71) preminuo je u ponedeljak nakon što mu je pozlilo na plaži. Prema navodima hrvatskih medija, suvlasnik i predsednik upravnog odbora Grupe Pivac preminuo je na putu prema splitskoj bolnici.

“Ivici je pozlilo je na plaži gde su pokušali da ga reanimiraju, ali je nažalost preminuo na putu prema splitskom KBC-u” objavila je Zavičajna udruga Zavojane.

Mesna industrija Braća Pivac osnovana je u Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori 1952. godine, kao porodična proizvodnja. Jutarnji list navodi da je porodični biznis krenuo uzlaznom putanjom početkom osamdesetih godina kada su njihovu mesaru u Vrgorcu otkrili makarski ugostitelji i hotelijeri.

Kompanija Braća Pivac imala je 250 trgovina samo širom Hrvatske. Osim Mesne industrije Braća Pivac, Grupa Pivac obuhvata još dve mesno-prerađivačke firme – PPK karlovačku mesnu industriju i Mesnu industriju Vajda.

Mesna industrija Braća Pivac izvestila je u januaru 2020. da je prešla prag od 50 odsto deonica u Krašu. Mediji su u maju 2021. izvestili su da je Mesna industrija Braće Pivac kupac velikog paketa deonica Podravke koje je prodao Erste plavi mirovinski fond. Grupa Pivac u vlasništvu je pokojnog Ivice i brata Nevena Pivca te njihovog nećaka Miljenka.

Čitava grupa imala je za prošlu godinu ukupne prihode od oko 500 miliona evra, dok je samo Mesna industrija Braća Pivac imala 290,6 miliona evra prihoda.

MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC d.o.o.

Težačka 13, 21276 Vrgorac , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
290.664.009,16 (2022)
Broj zaposlenih:
1.315 (2022)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...