u okviru ski centra

Radisson otvara hotel u Kolašinu do kraja godine

BiznisRegionTurizam

1.2.2024 11:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Radisson otvara hotel u Kolašinu do kraja godine Radisson otvara hotel u Kolašinu do kraja godine
Radisson Hotel Group namerava da krajem godine u Kolašinu, u okviru ski centra Kolašin 1450, otvori hotel od 188 soba, saopštili su predstavnici kompanije.... Radisson otvara hotel u Kolašinu do kraja godine

Radisson Hotel Group namerava da krajem godine u Kolašinu, u okviru ski centra Kolašin 1450, otvori hotel od 188 soba, saopštili su predstavnici kompanije.

Radisson Hotel Group je, kako su objasnili, na međunarodnoj hotelskoj investicionoj konferenciji HOTCO 2024 najavila svoj debi u Crnoj Gori, potpisivanjem ugovora za Radisson Blu Hotel & Resort Kolašin, prenosi Mina.

„Reč je o hotelu od 188 soba – od prostranih standardnih soba do niza modernih apartmana, uključujući junior i predsednički, čije je otvaranje planirano tokom skijaške sezone, u četvrtom kvartalu ove godine“, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su dodali da se rizort nalazi na nadmorskoj visini od 1450 metara, na lokaciji ski centra Kolašin 1450 na planini Bjelasica, koja raspolaže sa 42 kilometra ski staza i beskrajnim pešačkim stazama.

„Do Kolašina, glavnog skijaškog i planinskog područja Crne Gore, lako se dolazi iz zemlje i susednih država, a za samo 75 minuta vožnje od Podgorice i aerodroma impresivnim, nedavno otvorenim auto-putem“, rekli su iz hotelske grupe.

Potpredsednik poslovnog razvoja za područje istočne Evrope u Radisson Hotel Group,Dejvid Dženkins (David Jenkins), kazao je da su neizmerno ponosni na dolazak u Crnu Goru, rastuće tržište regionalnog turizma koje je u potpunosti komplementarno sa njihovim planovima proaktivnog proširenja poslovanja u priobalnim i urbanim centrima.

Foto: Unsplash.com

„Otvaranje planinskog rizorta u području Kolašina u skladu je sa našom strategijom regionalnog rasta i dodatno snaži našu poziciju na Balkanu gde trenutno imamo 19 hotela sa 3.500 soba u funkciji i u razvoju“, naveo je Jenkins.

Izvršni direktor Bjelasice 1450 Ratko Radonjić, rekao je da partnerstvo sa Radisson Hotel Grupom za njih predstavlja apsolutno zadovoljstvo i pokazuje njihovu posvećenosti najvišim standardima u građevinskoj industriji.

Osnivač Bjelasice 1450 je građevinska kompanija Zetagradnja iz Podgorice, koja na crnogorskom tržištu posluje četvrt veka i koja je svoje poslovanje proširila na tržište zemalja Evropske unije.

Hotel će, kako je najavljeno, u ponudi imati veliki broj sadržaja uključujući opcije usluživanja u baru u foajeu, celodnevnom i specijalizovanom restoranu, a svi će imati spoljnu terasu. Wellness zona sadrži unutrašnji i spoljni bazen, kao i fitnes centar sa namenskim prostorom za jogu. Pored toga, prostori za sastanke i događaje imaju površinu od 385 metara kvadratnih i sadrže glavnu dvoranu, sale za sastanke i foaje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...