predstavljanje na sajmu AgroBelgrade 2024 u Beogradu

Crna Gora ima potencijal za izvoz poljoprivrednih proizvoda

AgrobiznisBiznisRegionSrbija

27.1.2024 14:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Crna Gora ima potencijal za izvoz poljoprivrednih proizvoda Crna Gora ima potencijal za izvoz poljoprivrednih proizvoda
Crna Gora ima potencijal da postane važan izvoznik poljoprivrednih proizvoda u regionu i šire, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, na... Crna Gora ima potencijal za izvoz poljoprivrednih proizvoda

Crna Gora ima potencijal da postane važan izvoznik poljoprivrednih proizvoda u regionu i šire, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, na sajmu AgroBelgrade 2024 u Beogradu.

„Posvećeno, dugoročno i planski radimo na pružanju snažne podrške i razvoju poljoprivrede kao sektora koji ima višestruku ulogu u razvoju društva i ekonomije, kako bi unapredili razvoj Crne Gore“, rekao je Joković, prenosi Mina.

Iz ministarstva su saopštili da su crnogorski privrednici predstavili svoju ponudu na sajmu, koji je počeo u četvrtak i biće završen danas. Predstavljanje njihove ponude organizovali su ministarstvo i Privredna komora.

Joković je na otvaranju sajma kazao da su platforme za umrežavanje i unapređenje saradnje zemalja regiona u oblasti poljoprivrede veoma važne, a govorio je i o značaju razvoja sektora voćarstva, vinarstva i povrtarstva

„Kreirajući brojne podsticajne mere, pomažemo te sektore“, rekao je Joković i pozvao sve iz regiona da posete Crnu Goru i dožive raznolikost crnogorskih proizvoda.

Brojni posetioci crnogorskog štanda imali su priliku da se upoznaju sa visokokvalitetnom i raznovrsnom ponudom proizvoda i usluga koju su predstavili nikšićki Miranis, ulcinjski Veterinum, poljoprivredno gazdinstvo „Macanović“ i Rakija Trnovača iz Pljevalja, podgoričke Plantaže, barski Jugopapir i Jadroagent, Porodična farma Miljanić iz Nikšića i Data Design iz Podgorice.

Sajam je okupio više od 500 izlagača iz jugoistočne Evrope – proizvođače svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, poljoprivrednih mašina i opreme, rasadnika, semena, đubriva i pesticida, kao i druge kompanije koje posluju u sektoru.

 • oblak67

  27.1.2024 #1 Author

  ima potencijal ali neiskoristen

  Odgovori

 • NATI

  28.1.2024 #2 Author

  Kada bi se vise potrudili sigurno bi bilo

  Odgovori

 • REA

  28.1.2024 #3 Author

  Cega zanima me…

  Odgovori

 • DUCA

  28.1.2024 #4 Author

  Ima potencijal samo još da ga iskoristi.

  Odgovori

 • zoi

  28.1.2024 #5 Author

  Nadam se da ce iskoristiti sve sto mogu

  Odgovori

 • SHALIMAR

  28.1.2024 #6 Author

  Neosporan je potencijal,treba strucan kadar da sve to vodi,planira…

  Odgovori

 • LAV

  28.1.2024 #7 Author

  Svaki potencijal treba iskoristiti.

  Odgovori

 • gagica

  28.1.2024 #8 Author

  Nadam se da ce to bolje iskoristiti nego more

  Odgovori

 • Lelica

  28.1.2024 #9 Author

  Samo da umeju da iskoriste svoje potencijale

  Odgovori

 • CALE

  4.2.2024 #10 Author

  da su umeli vec bi iskoristili

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...