kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultiraće raskidom

Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Crne Gore

BiznisInfrastrukturaRegion

12.4.2024 17:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Crne Gore Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Crne Gore
Razvoj saobraćajne infrastrukture Crne Gore jedan je od prioriteta, saopštio je resorni ministar Filip Radulović, i izvođačima radova poručio da će svako kršenje ugovora... Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Crne Gore

Razvoj saobraćajne infrastrukture Crne Gore jedan je od prioriteta, saopštio je resorni ministar Filip Radulović, i izvođačima radova poručio da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom.

On u emisiji Link na Radiju Crne Gore, kazao da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu.

Radulović je dodao da nikome od izvođača ne veruje na reč, te da će sve da pregleda, prenosi Mina, pozivajući se na portal RTCG.

„Celu smo Crnu Goru obišli u poslednjih par meseci. Gledali smo deonicu Ribarevine – Berane i konstatovali da to ide nekim dobrim tempom. Moja poruka izvođačima je da ćemo raskinuti ugovor ukoliko u ugovorenim rokovima ne isporuče ono što je dogovoreno sa državom. To mora da bude nova praksa i standard“, poručio je Radulović.

On je naveo i da je dobio garanciju da će put Rožaje – Špiljani biti gotov do 15. juna. Dodao je da je izgradnja tunela Lubnice – Jezerine trajala mnogo više od predviđenog roka.

„Dobili smo obećanje da će do 1. juna tunel biti pušten za saobraćaj za sve kategorije vozila“, rekao je Radulović.

Radulović je dodao i da je nakon stupanja na dužnost intenzivirao radove sa izvođačem na deonici Tivat – Jaz.

On smatra da je jako bitno da se napravi jak željeznički sistem, kako bi se obezbijedilo funkcionisanje Luke Bar.

„Niko neće ostati bez posla. U narednom periodu stavićemo taj sektor na noge. Već u junu ili julu ćemo potpisati ugovor o nabavci novih vozova. Očekujemo tri voza, ali nadamo se da ćemo uspeti da nabavimo i četvrti za tih 30 miliona evra“, rekao je Radulović.

On je istakao da je rok za nabavku dve godine. i da očekuje da će do 2029. godine svaki milimetar pruge biti rekonstruisan.

Radulović je saopštio i da su Aerodromi Crne Gore (ACG) i kompanija To Montenegro spremni za sezonu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...