Postojaće tri cenovne kategorije plaža

Prihod Crne Gore kroz novi cenovnik za zakup plaža 14 miliona evra

BiznisRegionTurizam

12.4.2024 14:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Prihod Crne Gore kroz novi cenovnik za zakup plaža 14 miliona evra Prihod Crne Gore kroz novi cenovnik za zakup plaža 14 miliona evra
Država će kroz novi cenovnik za zakup crnogorskih plaža prihodovati 14 miliona evra, dok su raniji prihodi bili oko sedam miliona evra, saopštio je... Prihod Crne Gore kroz novi cenovnik za zakup plaža 14 miliona evra

Država će kroz novi cenovnik za zakup crnogorskih plaža prihodovati 14 miliona evra, dok su raniji prihodi bili oko sedam miliona evra, saopštio je ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janko Odović.

On je tokom radnog doručka sa novinarima, koji je organizovan u prostorijama tog resora, kazao da se primena novog cenovnika očekuje od oktobra, prenosi Mina.

Odović je naveo da se cene zakupa plaža za hotele neće menjati, dok će ostale pretrpeti izmene zavisno od prošlogodišnje dobiti i eksluziviteta lokacije, prenose Vesti.

On je objasnio da će postojati tri kategorije plaža, sa različitim cenama.

Odović je kazao da su promene u ovom sektoru neophodne, te da je jedna od plaža blizu Budve prošle godine prihodovala 1,2 miliona, dok je na Velikoj plaži u Ulcinju bilo onih sa prihodima od 600.000 evra.

On je kazao da će razmatrati i inicijativu Privredne komore (PKCG) o produženju zakupa plaža na period od deset godina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...