SEVERNA MAKEDONIJA PODSTIČE SVOJU PROIZVODNJU Država finansira platne kartice “Kupujem domaće”

BankeNovacPreduzetnikRegion

1.6.2020 11:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

SEVERNA MAKEDONIJA PODSTIČE SVOJU PROIZVODNJU Država finansira platne kartice “Kupujem domaće” SEVERNA MAKEDONIJA PODSTIČE SVOJU PROIZVODNJU Država finansira platne kartice “Kupujem domaće”
Ministarka finansija Severne Makedonije Nina Angelovska najavila je da će ove sedmice, čim dobiju liste kupaca, banke početi da izdaju platne kartice “Kupujem domaće”,... SEVERNA MAKEDONIJA PODSTIČE SVOJU PROIZVODNJU Država finansira platne kartice “Kupujem domaće”

Ministarka finansija Severne Makedonije Nina Angelovska najavila je da će ove sedmice, čim dobiju liste kupaca, banke početi da izdaju platne kartice “Kupujem domaće”, a sredstva će se uplaćivati direktno iz budžeta putem vladinog programa Covid.

Finansijsku podršku dobiće građani i zaposlena lica sa niskom zaradom, mladi i zdravstveni radnici, piše investitor.me. Reč je o meri iz trećeg seta ekonomskih podsticaja za revitalizacuje i pokretanje makedonske ekonomije u uslovima Covid-19.

Prema procenama, ovim merama biće obuhvaćeno 270.000 građana Makedonije, a ukupno će biti investirano u ovaj program  25 miliona evra.

“Uredba za platne kartice već je doneta, ovih dana obrađuju se konačne liste građana koje će biti javno objavljene. Svako ko ne želi podršku može to reći. Očekujemo da će im sredstva biti isplaćena tokom sedmice ili najkasnije nakon što se izvrši uplata. Karticom ‘Kupujem domaće’ građani će plaćati bezgotovinski, što će uticati na dugoročno stvaranje navika za bezgotovinsko plaćanje, ali i suzbijanje neformalne ekonomije”, rekla je Angelovska.

Ona je pozvala sva mala i srednja preduzeća koja nemaju pos-terminale da ih uzmu da bi mogli da primaju ove kartice.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...