SLOVENAČKI „REVOZ“, PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA RENAULT OTPUŠTA RADNIKE Prvi na udaru zaposleni iz Hrvatske i BiH

AutomobiliLifestyleRegion

25.5.2020 15:35 Autor: Julijana Vincan 1

SLOVENAČKI „REVOZ“, PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA RENAULT OTPUŠTA RADNIKE Prvi na udaru zaposleni iz Hrvatske i BiH SLOVENAČKI „REVOZ“, PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA RENAULT OTPUŠTA RADNIKE Prvi na udaru zaposleni iz Hrvatske i BiH
U slovenačkoj fabrici „Revoz“, koja proizvodi automobile marke „Renault“, ugovori o radu neće biti produženi za više od 400 radnika zbog korona krize, a... SLOVENAČKI „REVOZ“, PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA RENAULT OTPUŠTA RADNIKE Prvi na udaru zaposleni iz Hrvatske i BiH

U slovenačkoj fabrici „Revoz“, koja proizvodi automobile marke „Renault“, ugovori o radu neće biti produženi za više od 400 radnika zbog korona krize, a među njima je čak 90 odsto radnika iz Hrvatske.

Najveća slovenačka kompanija sa sedištem u Novom Mestu, koja ima francuskog vlasnika, zapošljava oko 3.200 ljudi, a odluku o otkazima donela je zbog jakog pada potražnje, odnosno stanja na tržištu automobila u svetu. Ovo je direktna posledica krize izazvane korona virusom, navode iz uprave firme, a prenosi „Jutarnji list“.

Prvi na udaru naći će se radnici koji su zaposleni na određeno vreme preko agencija za zapošljavanje, a osim domaće radne snage i radnika iz Hrvatske, ima i državljana Bosne i Hercegovine.

Zbog epidemije, „Revoz“ je sredinom marta zaustavio proizvodnju na šest nedelja, a rad pogona je obnovljen početkom maja. U ovoj fabrici proizvode se modeli „Clio“, „Twingo“ i električni „Smart ForFour“.

Slovenačko tržište može da apsorbuje vozila proizvedena u 24 sata, a sve je namenjeno tržištima Francuske, Nemačke i Italije. Ukidanjem treće smene u fabrici, proizvodnja će pasti za 150 automobila, pa će sa traka silaziti nešto više od 600 vozila dnevno.

  • GINKO

    7.7.2022 #1 Author

    Propali nemaju novca da isplate radnu snagu

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...