Projekat važan za Dalmaciju i Splitsko-dalmatinsku županiju

Spojen most Cetina, vrednost radova nešto viša od 23 miliona evra

InfrastrukturaRegionU fokusu

10.3.2023 08:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Spojen most Cetina, vrednost radova nešto viša od 23 miliona evra Spojen most Cetina, vrednost radova nešto viša od 23 miliona evra
Most Cetina preko kanjona istoimene reke u Omišu je spojen, a očekuje se da će biti u upotrebi od jeseni. Most je deo projekta... Spojen most Cetina, vrednost radova nešto viša od 23 miliona evra

Most Cetina preko kanjona istoimene reke u Omišu je spojen, a očekuje se da će biti u upotrebi od jeseni.

Most je deo projekta izgradnje obilaznice oko Omiša i dug je 224,45 metra. Krajevi čelične konstrukcije postavljeni iznad Cetine učvršćeni su u tunelima s obe strane mosta, pa je njegova dužina veća od vidljive konstrukcije, prenosi Poslovni dnevnik.

Vrednost radova bez PDV-a je 23,16 miliona evra, a reč je o projektu čija realizacija će doprineti rasterećenju saobraćaja u gradskom jezgru Omiša i smanjenju gužvi.

Radove na mostu izvela je austrijska kompanija Strabag, a projektant je Veljko Prpić iz Inženjerskog projektnog zavoda.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković na svečanosti povodom ovih radova izjavio je da je spajanje mosta Cetina “dobra stvar za Omiš, Dalmaciju i Splitsko-dalmatinsku županiju”.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...