jedan od ciljeva i izgradnja administrativnih kapaciteta crne gore

Svetska banka spremna na saradnju u procesu reforme javne uprave

RegionU fokusu

30.11.2023 11:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Svetska banka spremna na saradnju u procesu reforme javne uprave Svetska banka spremna na saradnju u procesu reforme javne uprave
Svetska banka (SB) je spremna na produbljenu i efikasnu saradnju sa nadležnim ministarstvom u procesu reforme javne uprave, saopštio je šef njene Kancelarije za... Svetska banka spremna na saradnju u procesu reforme javne uprave

Svetska banka (SB) je spremna na produbljenu i efikasnu saradnju sa nadležnim ministarstvom u procesu reforme javne uprave, saopštio je šef njene Kancelarije za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Kristofer Šeldon (Christopher Sheldon).

Iz Ministarstva javne uprave Crne Gore su saopštili da je Šeldon predvodio delegaciju SB koja se sastala sa resornim ministrom Marašom Dukajom (Marashom Dukajom), prenosi Mina.

Dukaj je upoznao predstavnike SB sa strateškim prioritetima i dinamici rada Ministarstva javne uprave, a posebno je istakao važnost saradnje i podrške u procesu reforme javne uprave i digitalizacije.

„Opšti cilj nam je uspostavljanje efikasne javne uprave, poboljšanje kvaliteta javnih usluga, kao i izgradnja administrativnih kapaciteta“, saopštio je Dukaj.

Sagovornici su podsetili da ministarstvo učestvuje na sastancima Upravnog odbora (novog instrumenta EU), EU instrumenta za reformu (EURF), a jedan od implementacionih partnera kroz taj instrument je SB.

Dukaj je u tom smislu posebno istakao zainteresovanost za saradnju na projektima izgradnje efikasnog održivog i transformativnog javnog sektora koje finansira EU, a sprovodi SB.

Ministarstvo je i tokom prethodnog perioda imalo niz sastanaka sa SB u cilju definisanja podrške koju ona može pružiti procesu reforme javne uprave.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...