odluka vlade potpuno očekivana

Crna Gora se do kraja 2023. zadužuje od 150 do 200 miliona evra

NovacRegion

29.11.2023 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Crna Gora se do kraja 2023. zadužuje od 150 do 200 miliona evra Crna Gora se do kraja 2023. zadužuje od 150 do 200 miliona evra
Odluka Vlade Crne Gore da se do kraja godine država zaduži od 150 do 200 miliona evra je potpuno očekivana, saopštili su ekonomski analitičari... Crna Gora se do kraja 2023. zadužuje od 150 do 200 miliona evra

Odluka Vlade Crne Gore da se do kraja godine država zaduži od 150 do 200 miliona evra je potpuno očekivana, saopštili su ekonomski analitičari Oleg Filipović i Mirza Mulešković i dodali da je pitanje pod kojim uslovima će biti zaduženje.

„Ništa neobično, pretpostavka je i ranije bila da će to biti prva odluka vlade“, kazao je Filipović.

On je objasnio da je plan vlade da deo novca potroši ove godine, a da 100 miliona prebaci u rezervu za narednu godinu, prenosi Mina, pozivajući se na portal RTCG.

„Za neke dve sedmice videćemo i budžet za narednu godinu čim vidimo pozicije budžete videćemo i šta nas čeka naredne godine“, kazao Filipović.

Mulešković je rekao da smo još u junu znali da ćemo morati da se zadužimo do kraja godine, a da je samo bilo pitanje koliko nam novca nedostaje.

„Ono što je bitno da vidimo pod kojim uslovima ćemo se zadužiti“, kazao je Mulešković i dodao „da ga brine kako ćemo da preguramo narednu godinu“.

On je rekao da su neke informacije da stranci odlaze iz Crne Gore i da gase svoje kompanije, što će uticati na potrošnju i prihode.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...