posle 16 godina prekida

Centralna banka Crne Gore potpisala ugovor o direktnom platnom prometu sa Srbijom i BIH

RegionSrbija

22.11.2023 17:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Centralna banka Crne Gore potpisala ugovor o direktnom platnom prometu sa Srbijom i BIH Centralna banka Crne Gore potpisala ugovor o direktnom platnom prometu sa Srbijom i BIH
Centralna banka Crne Gore (CBCG) objavila je danas da je sa Universal Capital Bank potpisala ugovor o direktnom platnom prometu između Crne Gore, Srbije... Centralna banka Crne Gore potpisala ugovor o direktnom platnom prometu sa Srbijom i BIH

Centralna banka Crne Gore (CBCG) objavila je danas da je sa Universal Capital Bank potpisala ugovor o direktnom platnom prometu između Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Potpisivanjem ovog ugovora omogućiće će da se posle 16 godina uspostavi direktni platni promet između ovih država.

Kako je navedeno, početak korišćenja ovog platnog sistema zavisi od poslovne odluke Universal Capital Bank, prenosi Beta.

Iz CBCG je saopšteno da je ta finansijska institucija zaokružila sve svoje aktivnosti potrebne za otpočinjanje direktnog platnog prometa.

Ovo je jedina banka koja već duže vreme pokazuje interesovanja da uđe u kliring sistem plaćanja, odnosno direktni platni promet između tri države, navedeno je u saopštenju.

Tagovi
CRNA GORA
 • SHALIMAR

  22.11.2023 #1 Author

  Posle 16 godina,bilo je i vreme…

  Odgovori

 • SENSEI

  23.11.2023 #2 Author

  Dobro je da se region ponovo povezuje i ovim poslovima

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *