najviše izvezeno u rumuniju

Turski izvoz na Balkan ove godine 17,28 milijardi dolara

BiznisRegionSvet

17.11.2022 11:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Turski izvoz na Balkan ove godine 17,28 milijardi dolara Turski izvoz na Balkan ove godine 17,28 milijardi dolara
Turski izvoz na Balkan u prvih deset meseci porastao je 21,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine i dostigao je 17,28 milijardi... Turski izvoz na Balkan ove godine 17,28 milijardi dolara

Turski izvoz na Balkan u prvih deset meseci porastao je 21,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine i dostigao je 17,28 milijardi dolara.

Najviše je izvezeno u Rumuniju, i to u vrednosti od 5,2 milijarde dolara, dok je najveći porast izvoza u odnosu na isti period prošle godine zabeležen sa Crnom Gorom, prenosi Mina pozivajući se na Anadolu Agency.

Prema podacima koje je novinar AA prikupio iz Skupštine turskih izvoznika (TIM), za deset meseci u ovoj godini ostvaren je izvoz od 17,2 milijarde dolara u balkanske zemlje uključujući Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Kosovo*, Severnu Makedoniju, Rumuniju, Srbiju, Sloveniju i Grčku.

U istom periodu prošle godine izvoz je iznosio 14,1 milijardu dolara.

Najviše je izvezeno robe u Rumuniju, 5,22 milijarde dolara, zatim u Bugarsku 3,76 milijardi, Grčku 2,38 milijardi i Srbiju 1,43 milijarde dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...