strateška kompanija ostaće u državnom vlasništvu, poručuje plenković

Vlada Hrvatske dokapitalizuje HEP zajmovima od ukupno 900 miliona evra

Region

29.3.2023 11:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada Hrvatske dokapitalizuje HEP zajmovima od ukupno 900 miliona evra Vlada Hrvatske dokapitalizuje HEP zajmovima od ukupno 900 miliona evra
Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je donošenje odluke o dokapitalizaciji Hrvatske elektroprivrede (HEP). “U četvrtak na sednici Vlade Hrvatske ide odluka o dokapitalizaciji, tako... Vlada Hrvatske dokapitalizuje HEP zajmovima od ukupno 900 miliona evra

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je donošenje odluke o dokapitalizaciji Hrvatske elektroprivrede (HEP).

“U četvrtak na sednici Vlade Hrvatske ide odluka o dokapitalizaciji, tako što će se dati deoničarski zajam HEP-u, i to najpre zajam od 400 miliona evra, a potom još 500 miliona”, rekao je Plenković za HRT.

Vlada na taj način, dodao je, poručuje da će HEP kao strateška energetska kompanija ostati u stoprocentnom državnom vlasništvu i da neće biti privatizovana, prenosi Seebiz.

Što se tiče poreskih rasterećenja, Plenković je utvrdio da je vlada u dosadašnjim koracima reforme rasteretila građane i ekonomiju za 10 milijardi kuna, a da je tokom krize zbog virusa Covid-19 i rata u Ukrajini smanjena stopa PDV-a na brojne proizvode koji su potrošačima bitni.

Najavio je da će vlada i dalje pomagati građanima i privredi kod cena plina i struje, te podsetio da mere za gas traju godinu dana, mere za struju do 30. septembra, nakon ćega će se proceniti dalja situacija.

HEP d.d.

Ulica grada Vukovara 37, 10000 Zagreb , Hrvatska

Poslovni prihodi (EUR):
1.380.214.151,59 (2021)
Broj zaposlenih:
501 (2021)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...