javni poziv otvoren do 15. oktobra

Za podršku preduzetništvu opština Bar izdvojila 270.000 evra

PreduzetnikRegion

2.9.2023 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Za podršku preduzetništvu opština Bar izdvojila 270.000 evra Za podršku preduzetništvu opština Bar izdvojila 270.000 evra
Opština Bar objavila je javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva, za šta je ukupno opredeljeno 270.000 evra. Pravo da se prijave... Za podršku preduzetništvu opština Bar izdvojila 270.000 evra

Opština Bar objavila je javni poziv za učešće u programu podsticanja razvoja preduzetništva, za šta je ukupno opredeljeno 270.000 evra.

Pravo da se prijave na javni poziv imaju nezaposlene osobe, preduzetnici i preduzeća koja su registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS) sa sedištem na teritoriji Opštine Bar, a koja pripadaju kategoriji mikro preduzeća, prenosi Mina.

Program sprovodi Komisija za raspodelu sredstava na osnovu Programa podrške razvoju preduzetništva u Opštini Bar od ove do 2026. godine.

Program se relizuje kroz dve programske linije – prva za projekte manje vrednosti i druga za projekte veće vrednosti, odnosno investicione projekte.

“Po prvoj liniji najviši iznos sredstava koji može biti odobren po projektu iznosi 8.000 evra, dok druga linija predviđa najviši iznos od 20.000 evra koji može biti odobren po projektu. Odobrena sredstva se mogu koristiti isključivo za finansiranje opravdanih troškova koji su propisani pozivom”, navodi se u saopštenju.

Javni poziv dostupan je na sajtu Opštine Bar, a biće otvoren 45 dana od dana objavljivanja, odnosno do 15. oktobra.

Prijava na poziv i prateća dokumentacija se predaje u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti u Građanskom birou Opštine Bar, ili se šalje poštom na adresu Bulevar Revolucije 1, 85000 Bar – Sekretarijat za lokalni ekonomski razvoj.

Individualne konsultacije za pripremu biznis plana, kao i dodatne informacije o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na javni poziv, mogu se dobiti svakog radnog dana od sedam do 15 sati u Sekretarijatu za lokalni ekonomski razvoj kancelarija broj 259, II sprat, kao i putem mejla ekonomskirazvoj@bar.me

Info dan tokom kojeg će zainteresovani moći da se informišu o svim pitanjima od značaja za prijavljivanje na javni poziv održaće se 22. septembra u zgradi Opštine Bar, sa početkom u 10 sati.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...