Objavljen godišnji izveštaj o standardima za namirnice

Regulatori pozvali britansku vladu da počne da sprovodi kontrolu hrane uvezene iz EU

AgrobiznisBiznisVesti

27.6.2022 18:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Regulatori pozvali britansku vladu da počne da sprovodi kontrolu hrane uvezene iz EU Regulatori pozvali britansku vladu da počne da sprovodi kontrolu hrane uvezene iz EU
Regulatori za prehrambene standarde upozorili su Vladu Velike Britanije da ne sme da odlaže objavljivanje novog pravilnika granične kontrole hrane koja dolazi iz Evropske... Regulatori pozvali britansku vladu da počne da sprovodi kontrolu hrane uvezene iz EU

Regulatori za prehrambene standarde upozorili su Vladu Velike Britanije da ne sme da odlaže objavljivanje novog pravilnika granične kontrole hrane koja dolazi iz Evropske unije, zbog rizika koji se mogu javiti u vezi sa bezbednošću sastojaka.

Iz Agencije za standardizaciju prehrambenih proizvoda (FSA) saopšteno je da nemogućnost kontrole uvoza visokorizičnih namirnica iz EU umanjuje sposobnost Velike Britanije da spreči ulazak u zemlju namirnica koje ne ispunjavaju standarde, piše Financial Times.

Zajedno sa Prehrambenim standardima Škotske, agencija je objavila prvi godišnji izveštaj u kome je naglasila izazove sa kojima se suočava britanski prehrambeni sistem.

Iako nema dokaza da su prehrambeni standardi pali od izlaska Britanije iz Evropske unije, predsednica FSA Suzan Džeb (Susan Jebb) izjavila je da rizici da dođe do bezbednosnog incidenta vremenom rastu.

“Uspostavljanje potpune kontrole nad uvozom iz EU u Veliku Britaniju do kraja sledeće godine je prioritet”, navela je ona, dodajući da, što duže Britanija bude funkcionisala bez garancija da hrana uvezena iz EU ispunjava standarde, identifikacija sastojaka štetnih sastojaka će biti teža.

  • Boba3

    27.6.2022 #1 Author

    sve je puno GMo-a

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    28.6.2022 #2 Author

    Ovo kod nas da se primenjije bili bi mnogo bezbedniji

    Odgovori

  • SNEZANA

    28.6.2022 #3 Author

    I treba da sprovode kontrole

    Odgovori

  • MAJA

    28.6.2022 #4 Author

    Sami kod nas da ne dosdje GMO

    Odgovori

  • MarijaS

    28.6.2022 #5 Author

    Treba proveravati svu hranu,pogotovo meso.

    Odgovori

  • GOCA BG

    28.6.2022 #6 Author

    Kod nas su provere smesne…

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    29.6.2022 #7 Author

    Treba proveravati hranu ali konzervansi i aditivi za koje se zna da su jako štetni su dozvoljeni pa zato treba iz ega ati svu industrijskih prerađuje u hranu i grickalice.

    Odgovori

  • NINICA

    13.7.2022 #8 Author

    Treba proveravati apsolutno svu hranu!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...