REKORDAN GUBITAK BRITANSKE AVIO-KOMPANIJE Broj putnika prepolovljen u odnosu na lane

BiznisEUFirme u fokusuTurizamU fokusuVesti

1.12.2020 09:25 Autor: Julijana Vincan 0

REKORDAN GUBITAK BRITANSKE AVIO-KOMPANIJE Broj putnika prepolovljen u odnosu na lane REKORDAN GUBITAK BRITANSKE AVIO-KOMPANIJE Broj putnika prepolovljen u odnosu na lane
Britanska niskobudžetna avio-kompanija EasyJet objavila je rekordan gubitak, prvi u svojoj 25-godišnjoj istoriji. Gubitak tog avio-prevoznika u prvih devet meseci ove godine iznosio je... REKORDAN GUBITAK BRITANSKE AVIO-KOMPANIJE Broj putnika prepolovljen u odnosu na lane

Britanska niskobudžetna avio-kompanija EasyJet objavila je rekordan gubitak, prvi u svojoj 25-godišnjoj istoriji.

Gubitak tog avio-prevoznika u prvih devet meseci ove godine iznosio je 1,27 milijardi funti, a broj putnika je prepolovljen i iznosio je tek 48,1 milion putnika. Tokom letnje sezone EasyJet je obavio samo 38 odsto letova u odnosu na isti period prošle godine.

Kao glavni razlog za ovako loše rezultate navode pandemiju korona virusa i restrikcije za putovanje i nadaju se da će se pronalaskom vakcine situacija normalizovati, kao i da će naredne godine doći do velikog oporavka, prenosi Aviatica.

Unutrašnjost aviona tokom pandemije
Tanjug/AP

U ovoj avio-kompaniji ističu da ne očekuju da će do kraja godine obaviti više od 20 odsto planiranog saobraćaja, ali da se sličan rezultat može očekivati i u prvom kvartalu sledeće godine.

Troškovi ovog avio-prevoznika smanjeni su za 31 procenat, na šta je u značajnoj meri uticalo i otpuštanje 4.500 radnika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...