REKORDNA NEZAPOSLENOST U SAD Podneto 6,6 miliona zahteva za socijalnu pomoć

SvetVesti

2.4.2020 16:03 Autor: Vladimir Jokanović 0

REKORDNA NEZAPOSLENOST U SAD Podneto 6,6 miliona zahteva za socijalnu pomoć REKORDNA NEZAPOSLENOST U SAD Podneto 6,6 miliona zahteva za socijalnu pomoć
Prema zvaničnim podacima američkog Ministarstva za rad koji su objavljeni u četvrtak broj Amerikanaca koji su podneli zahtev za pomoć nezaposlenima porastao je na... REKORDNA NEZAPOSLENOST U SAD Podneto 6,6 miliona zahteva za socijalnu pomoć

Prema zvaničnim podacima američkog Ministarstva za rad koji su objavljeni u četvrtak broj Amerikanaca koji su podneli zahtev za pomoć nezaposlenima porastao je na rekordnih 6,65 miliona do 28. marta, kada su poslednji put zaključeni spiskovi. Nedelju dana ranije broj zahteva za pomoć bio je 3,28 milona, a onda je za samo nedelju dana broj potraživanja povećan za 3,30 miliona. Raniji rekord podnetih zahteva zabeležen je 2. oktobra 1982. godine, a iznosi 695.000.

Broj zahteva prevazišao je očekivanja u gotovo svim američkim državama, a broj bi u stvarnosti mogao biti i veći, jer zbog zauzetosti telefonskih linija i preopterećenosti sistema, verovatno mnogi nisu uspeli da se prijave. Rast nezaposlenosti posledica je zastoja u gotovo svim proizvodnim i uslužnim delatnostima, zbog epidemije korona virusa, koja se brzo proširila Amerikom.

Prema rečima Dejvida Meriklea (David Mericle) iz kompanije Goldman Sachs, broj zahteva za naknadu za nezaposlene nastaviće rast i u aprilu. On je to objasnio činjenicom da sve više vlasnika preduzeća i sve više radnika, saznaju za izdašne naknade za slučaj nezaposlenosti koje država predviđa svojim paketima ekonomske pomoći.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...