Emil Frey preuzima posao od septembra

Renault i Dacia imaju novog distributera u Srbiji

AutomobiliBiznisSrbijaVesti

24.7.2022 15:22 Autor: Stanislav Stanišić 13

Renault i Dacia imaju novog distributera u Srbiji Renault i Dacia imaju novog distributera u Srbiji
U okviru nove organizacije posla na mnogim tržištima postignut je dogovor između Grupe Renault i Grupe Emil Frey za preuzimanje poslova distribucije Grupe Renault... Renault i Dacia imaju novog distributera u Srbiji

U okviru nove organizacije posla na mnogim tržištima postignut je dogovor između Grupe Renault i Grupe Emil Frey za preuzimanje poslova distribucije Grupe Renault u Srbiji.

Švajcarski holding Emil Frey Grupa u Srbiji posluje kroz svoje dve kompanije: Star Import i Emil Frey Auto Centar. Star Import je generalni distributer Daimler kompanije za Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, dok je Emil Frey Auto Centar maloprodajni i servisni centar za navedene brendove.

Dogovor je da, posle analize udela na tržištu, novi model poslovanja počne da funkcioniše od septembra ove godine.

„Što se tiče obima i partnerstva sa automobilskim brendovima, Emil Frey je jedna od vodećih grupa uvoznika u Evropi. Sa već uspostavljenim poslovanjem sa Grupom Renault u maloprodaji, Emil Frey je takođe izabran zbog velikog znanja koje poseduje kao uvoznik. Zahvaljujući ovom ugovoru uveren sam da će Grupa Renault ostvariti „Renaulation“ ambiciju u Srbiji“, navodi se u izjavi višeg potpredsednika za prodaju, marketing i usluge Grupe Renault Filipa Biroa (Philippe Buros) dostavljenoj našem portalu.

Ovom transakcijom Grupa Renault ima za cilj dalje jačanje pozicije na lokalnom nivou, zahvaljujući efikasnom modelu poslovanja koji podržava i komercijalne ambicije i zahteve u pogledu zadovoljstva kupaca.

„Grupa Emil Frey je ponosna što postaje partner Renault i Dacia u distribuciji postojećeg asortimana proizvoda (uključujući bogatu liniju visokotehnoloških električnih vozila) Grupe Renault u Srbiji. Nastavićemo uspešan put organizacije distribucije Renaulta i dodati našu dugogodišnju stručnost na srpskom tržištu. Radujemo se daljem razvoju poslovanja zajedno sa lokalnom distributivnom mrežom“, rekao je glavni izvršni direktor Grupe Emil Frey Gerhard Schuermann.

Uspostavljeni „Renaulation“ plan početkom 2021. godine nastao je u nadi da će presudno uticati na budućnost Renault brenda. Renaulation se odnosi na preusmeravanje poslovanja cele kompanije koje će poznatom brendu doneti nove vrednosti. Duboka transformacija poslovnog modela dovešće ga na zdrave i stabilne osnove koje će pomoću tehnoloških rešenja usmeriti proces proizvodnje kako bi se iskoristio pun potencijal.

Efikasnost će se ogledati u tehnološki naprednoj i konkurentnoj proizvodnji sa jasnim ciljem da se udovolji zahtevima kupaca.

  • Milovan94

    24.7.2022 #1 Author

    Pa to su dobre vesti.

    Odgovori

  • STRAHINJA

    24.7.2022 #2 Author

    Zanimljiva novina

    Odgovori

  • SNEZANA

    24.7.2022 #3 Author

    Odlicne vesti za nas

    Odgovori

  • MAJA

    24.7.2022 #4 Author

    Lepa vest za nas

    Odgovori

    • pera

      15.1.2023 #5 Author

      Prekinuto snabdevanje. Na delove se ceka mesecima. Stvarno uspeh. Bravo!

      Odgovori

  • Ika

    24.7.2022 #6 Author

    svaka novina na trzistu je dobrodosla

    Odgovori

  • TATJANA

    24.7.2022 #7 Author

    Super

    Odgovori

  • LUKA

    24.7.2022 #8 Author

    Sjajna vest

    Odgovori

  • DANIJELA

    24.7.2022 #9 Author

    Jako vazno za nasu zemlju.

    Odgovori

  • ZVE84

    24.7.2022 #10 Author

    Sjajna vest, uspeh za Renault!

    Odgovori

  • Milisavka

    24.7.2022 #11 Author

    Odlična vest

    Odgovori

  • GOCA BG

    26.7.2022 #12 Author

    Pa to je sjajno…

    Odgovori

  • Dragan

    1.4.2023 #13 Author

    Ja bas nemam pozitivno iskustvo sa promenom distributera Dacia vozila .Naime pre 12 godina prvi dacia step vei kad smo narucili dobili smo informaciju o svoj opremi koja je u osnovnom paketu i o mogucoj dodatnoj opremi za taj model i mi se odlucili za odredjene elemente dodatne opreme i uplatili avans. Kada je auto krenuo na sklapanje mi se odusevili pozivom i pitanjem dali ostajemo pri istoj opremi .Zadovoljni smo tadasnjim angazovanjem prema klijentima .Ovih dana nam stize novi auto bez opreme koja je prilikom davanja avansa bila osnovna oprema za to vozilo jer se kako kazu promenio osnovni paket a da nas o tome nisu obavestili . Auto je u medjuvremenu poskupeo 1000 eura sa cim smo se slozili a usput smo uskraceni za deo opreme za koju da smo bili obavesteni bi mozda i doplatili.Ugradnja nedostajucih elemenata podrazumeva intervencije po novom vozilu bez ikakog objasnjenja . Strasno smo ljuti na takav nacin poslovanja gde ne postoji dogovor makar on bio vezan i nekim predugovorom. Ocekijem objasnjenje pozdrav.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...