Emil Frey preuzima posao od septembra

Renault i Dacia imaju novog distributera u Srbiji

AutomobiliBiznisSrbijaVesti

24.7.2022 15:22 Autor: Stanislav Stanišić 11

Renault i Dacia imaju novog distributera u Srbiji Renault i Dacia imaju novog distributera u Srbiji
U okviru nove organizacije posla na mnogim tržištima postignut je dogovor između Grupe Renault i Grupe Emil Frey za preuzimanje poslova distribucije Grupe Renault... Renault i Dacia imaju novog distributera u Srbiji

U okviru nove organizacije posla na mnogim tržištima postignut je dogovor između Grupe Renault i Grupe Emil Frey za preuzimanje poslova distribucije Grupe Renault u Srbiji.

Švajcarski holding Emil Frey Grupa u Srbiji posluje kroz svoje dve kompanije: Star Import i Emil Frey Auto Centar. Star Import je generalni distributer Daimler kompanije za Mercedes-Benz, Smart, Setra i Fuso vozila za Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju, dok je Emil Frey Auto Centar maloprodajni i servisni centar za navedene brendove.

Dogovor je da, posle analize udela na tržištu, novi model poslovanja počne da funkcioniše od septembra ove godine.

„Što se tiče obima i partnerstva sa automobilskim brendovima, Emil Frey je jedna od vodećih grupa uvoznika u Evropi. Sa već uspostavljenim poslovanjem sa Grupom Renault u maloprodaji, Emil Frey je takođe izabran zbog velikog znanja koje poseduje kao uvoznik. Zahvaljujući ovom ugovoru uveren sam da će Grupa Renault ostvariti „Renaulation“ ambiciju u Srbiji“, navodi se u izjavi višeg potpredsednika za prodaju, marketing i usluge Grupe Renault Filipa Biroa (Philippe Buros) dostavljenoj našem portalu.

Ovom transakcijom Grupa Renault ima za cilj dalje jačanje pozicije na lokalnom nivou, zahvaljujući efikasnom modelu poslovanja koji podržava i komercijalne ambicije i zahteve u pogledu zadovoljstva kupaca.

„Grupa Emil Frey je ponosna što postaje partner Renault i Dacia u distribuciji postojećeg asortimana proizvoda (uključujući bogatu liniju visokotehnoloških električnih vozila) Grupe Renault u Srbiji. Nastavićemo uspešan put organizacije distribucije Renaulta i dodati našu dugogodišnju stručnost na srpskom tržištu. Radujemo se daljem razvoju poslovanja zajedno sa lokalnom distributivnom mrežom“, rekao je glavni izvršni direktor Grupe Emil Frey Gerhard Schuermann.

Uspostavljeni „Renaulation“ plan početkom 2021. godine nastao je u nadi da će presudno uticati na budućnost Renault brenda. Renaulation se odnosi na preusmeravanje poslovanja cele kompanije koje će poznatom brendu doneti nove vrednosti. Duboka transformacija poslovnog modela dovešće ga na zdrave i stabilne osnove koje će pomoću tehnoloških rešenja usmeriti proces proizvodnje kako bi se iskoristio pun potencijal.

Efikasnost će se ogledati u tehnološki naprednoj i konkurentnoj proizvodnji sa jasnim ciljem da se udovolji zahtevima kupaca.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...