RESTORANI U HOTELIMA NEĆE SLUŽITI VEČERU TOKOM NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA? Gosti po svemu sudeći neće dobiti plaćenu uslugu

BiznisSrbijaTurizamVesti

30.12.2020 13:48 Autor: Marija Jovanović 0

RESTORANI U HOTELIMA NEĆE SLUŽITI VEČERU TOKOM NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA? Gosti po svemu sudeći neće dobiti plaćenu uslugu RESTORANI U HOTELIMA NEĆE SLUŽITI VEČERU TOKOM NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA? Gosti po svemu sudeći neće dobiti plaćenu uslugu
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) uputilo je molbu nadležnima da dozvole hotelskim restoranima 31. decembra i 1. januara da rade do 21 sat... RESTORANI U HOTELIMA NEĆE SLUŽITI VEČERU TOKOM NOVOGODIŠNJIH PRAZNIKA? Gosti po svemu sudeći neće dobiti plaćenu uslugu

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije (HORES) uputilo je molbu nadležnima da dozvole hotelskim restoranima 31. decembra i 1. januara da rade do 21 sat umesto do 18 časova.

Odluku o radu ugostiteljskih objekata tokom praznika doneo je Krizni štab, a Vlada Srbije potvrdila. Nakon konsultacija sa predstavnicima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, HORES je od nadležnih inspekcija zatražio tumačenje da li se ova odluka odnosi i na restorane u hotelima, s obzirom na to da se večera servira od 18 do 21 sat, kako je prethodnom odlukom Krizni štab propisao.

Foto: Shutterstock

„Ovom odlukom vlade, restorani u hotelima bi radili najkasnije do 18 časova i posle tog vremena hoteli bi jedino kroz uslugu room servisa i dostavljanjem lanč paketa mogli da usluže večeru, za šta najveći broj hotela nije u prilici da se, za tako kratko vreme, ni tehnički, ni organizaciono pripremi jer je nemoguće za dan ili dva angažovati veliki broj konobara dodatno, kao i nabaviti veliki broj plastične amabalaže za dostavu hrane u sobama“, saopštio je HORES.

Kako podsećaju, gosti hotela su uplatama boravka za novogodišnje praznike, uplatili i večeru, koju sada niti hoteli mogu da adekvatno usluže, niti da gosti dobiju plaćenu uslugu, onako kao je to ponudom dogovoreno.

Napominju i da su mnogobrojni restorani, koji primenjuju sve propisane higijenske i saniratne mere, uradili potrebne nabavke u cilju pripreme za organizaciju usluga za 31. decembar i 1. januar. Kako ocenjuju i oni su sada takođe uskraćeni, pošto mnogi gosti neće koristiti njihove usluge kako su prvobitno planirali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...