REZULTATI PORESKE UPRAVE IZNAD OČEKIVANJA U Srbiji su od početka godine naplaćeni porezi u iznosu od 962 milijarde dinara

PoreziPreduzetnikSrbijaVesti

27.10.2020 10:46 Autor: Marko Miladinović 0

REZULTATI PORESKE UPRAVE IZNAD OČEKIVANJA U Srbiji su od početka godine naplaćeni porezi u iznosu od 962 milijarde dinara REZULTATI PORESKE UPRAVE IZNAD OČEKIVANJA U Srbiji su od početka godine naplaćeni porezi u iznosu od 962 milijarde dinara
Naplata poreza za prvih devet meseci ove godine iznosila je 962,1 milijardu dinara, što je 81,4 milijardi dinara više u odnosu na planove naplate... REZULTATI PORESKE UPRAVE IZNAD OČEKIVANJA U Srbiji su od početka godine naplaćeni porezi u iznosu od 962 milijarde dinara

Naplata poreza za prvih devet meseci ove godine iznosila je 962,1 milijardu dinara, što je 81,4 milijardi dinara više u odnosu na planove naplate Ministarstva finansija, rečeno je Tanjugu u Poreskoj upravi. Reč je o bruto naplati PDV i akciza, odnosno iznosu koji je naplaćen od kompanija, preduzetnika i fizičkih lica.

Naplata poreza u tom periodu je ostvarena sa indeksom od 109,2, dok je u istom periodu lane indeks naplate bio 99,4.

U Poreskoj upravi ove rezultate naplate ocenjuju više nego pozitivne imajući u vidu sve probleme koje je izazvala globalna pandemija, a pogotovo kada se uzme u obzir da je značajan iznos naplate objedinjenih poreza i doprinosa odložen za 4. i 5. januar 2021. godine.

U doba globalne pandemije korona virusa sačuvan je visok nivo dobrovoljne naplate poreza i on sada iznosi oko 98 odsto. Međutim, u PU ističu da stari dugovanja i dalje postoje, a posebno je teško naplatiti dugove koji su stariji od jedne godine.

Od početka 2020. pa zaključno sa 30. septembrom ove godine, PU je donela 36.139 rešenja o prinudnoj naplati.
Prinudna naplata se odnosila po svim predmetima, iz blokade računa, iz pokretne i nepokretne imovine, iz zarada, penzija i gotovog novca.

U pitanju su rešenja o prinudnoj naplati koja su doneta na osnovu dugovanja ne samo iz prošle godine, već se odnose i na raniji period, kažu u Poreskoj upravi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...